Наследникът на последния руски император, екзекутиран със семейството си от

...
Наследникът на последния руски император, екзекутиран със семейството си от
Коментари Харесай

Симеон Сакскобургготски е гост на първата царска сватба в Русия от повече от век

Наследникът на последния съветски император, екзекутиран със фамилията си от болшевиките през 1918 година, ще се ожени в Санкт Петербург в наличието на няколко короновани глави, заяви Франс прес.

Великият княз Георгий Михайлович Романов се венчае за италианската си избраница Ребека Бетарини в катедралата " Свети Исаак " в сърцето на някогашната имперска столица на Русия на комплицирана религиозна гала в наличието на многочислени задгранични посетители.

Според уредниците на събитието са поканени 1500 души, измежду които испанската кралица-майка София, Симеон Сакскобургготски и брачната половинка му Маргарита, както и други представители на европейски кралски семейства, заяви Българска телеграфна агенция.

Георгий Михайлович Романов е роден в Мадрид, Испания. Син е на великата княгиня Мария Владимировна, самопровъзгласила се за правоприемник на съветския императорския престол, и брачна половинка ѝ, великия княз Михаил Павлович от Русия. През по-голямата част от живота си е живял във Франция и Испания.

Прадядо му, великият княз Кирил Владимирович - братовчед на Николай Втори, съумява да избяга от болшевишкото принуждение по време на революцията през 1917 година във Финландия. По-късно той и фамилията му се реалокират в Западна Европа.

Георгий Романов посещава Русия за първи път през 1992 година От три години той живее в Москва, където работи по редица благотворителни планове.

Великият княз се среща с годеницата си Ребека Бетарини в Брюксел, където двамата работят за европейски институции. Приемайки съветската православна религия, 39-годишната Бетарини, която е щерка на посланик, се прекръщава на Виктория Романовна.

В изявление за съветския уебсайт Фонтанка, оповестено в сряда, Георгий Романов показа, че е избрал да се ожени в Санкт Петербург заради " доста аргументи ". По думите му този град е " историята на Русия, историята на династията Романови ".

Династията Романови ръководи Русия в продължение на 300 години, преди Николай Втори да абдикира през 1917 година, поставяйки Русия на пътя към болшевишка гражданска война, революция и 70 години комунистическо ръководство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР