Наскоро вниманието на мнозина бе привлечено от едно събитие, което

...
Наскоро вниманието на мнозина бе привлечено от едно събитие, което
Коментари Харесай

НАТО се тревожи, а Путин се радва

Наскоро вниманието на мнозина бе привлечено от едно събитие, което накара НАТО да нервничи. Според известията, китайски бомбардировачи са пристигнали в европейската част на Русия, с цел да вземат участие в Международни армейски игри. Путин оцени позитивно присъединяване на китайските самолети в състезанието дружно с Военновъздушни сили на други страни, като съобщи, че китайските бомбардировачи вършат всичко доста добре и изрази вяра, че това съдействие ще се разшири, написа китайският боен портал Sohu.

Тук мнозина могат да се запитат: по какъв начин присъединяване на китайски бомбардировачи в конкурс може да изплаши НАТО? И за какво Путин похвали Китай за това? Причината, заради която НАТО изпитва паника от наличието на китайски бомбардировачи на територията на Европа е следната: Алиансът се бои, че Китай и Русия ще правят взаимно въздушно наблюдаване. Именно по тази причина НАТО се интересува толкоз доста от китайските самолети Xian H-6K: желае да знае къде и за какво летят, написа организация " Фокус ".

НАТО се опасява смъртно от стратегическото наблюдаване на съветските бомбардировачи. Всяко тяхно появяване във въздуха над Европа и Северна Америка принуждава Алианса да изпитва напрежение, тъй като знае, че би му се наложило да влезе в пердах против мощен зложелател. Съобщава се, че за прехващането на съветските бомбардировачи съюзните войски подвигат във въздуха изтребители „ Тайфун “, F-15 и F-22. Фактът, че за тази цел е задействана толкоз съвременна техника, приказва за ужаса, който изпитва НАТО пред тези полети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР