Наскоро стана известно, че руският милиардер и собственик на английския

...
Наскоро стана известно, че руският милиардер и собственик на английския
Коментари Харесай

Роман Абрамович – Най-богат в Израел

Наскоро стана известно, че съветският милиардер и притежател на британския футболен клуб „ Челси “ Роман Абрамович има проблем с удължаването на английската си предприемаческа виза. Но няма по какъв начин, би трябвало да се направи нещо, и в последна сметка Абрамович получи безпроблемно израелски паспорт. Така със положение от 11,5 милиарда $ той се трансформира в най-богатия човек в еврейската страна.

Британската премиерка Тереза Мей от дълго време е подлагана на рецензии за “мръсните съветски пари ” в Лондон, в това число от страна на депутати от личната си Консервативна партия. Но фона на извънредно влошени връзки с Москва – хибридни закани, казусът “Скрипал ”, малайзийският боинг, свален над Украйна, и безчет други проблематични сфери, Мей просто би трябвало да вземе някакви ограничения.

И тук, както разяснява съветският “Форбс ”, единствено мързеливият не написа за проблема с удължаването на английската виза на Абрамович. Източници от обкръжението му обявиха, че не става въпрос за отвод – той не за пръв път си я продължава, а за закъснение. От компанията “Милхаус ”, която ръководи активите му, обявиха пред Би Би Си, че не разясняват персоналния живот на предприемача.

За първи път на 24 май в. “Израел Хайом ” написа, че, с цел да реши въпроса, Абрамович отпътува за Израел, с цел да получи поданство там. Той строял дом в първокласен квартал на Тел Авив и считал да емигрира в страната. Израелският дипломат в Москва Гари Коен разяснява тематиката със “Защо не? ”. А Кремъл уточни, че няма информация, защото не следи пътуванията на съветските бизнесмени.

По силата на така наречен Закон за завръщането в Израел Абрамович получава паспорт, който му дава право на безвизови визити в 147 страни, в това число Англия. Но този документ не е наложителна гаранция, че той ще бъде позволен в Обединеното кралство. Единствената привилегия, която имат израелците в Англия, е да я посещават без виза за туризъм за не повече от 90 дни. Преди нова аудиенция би трябвало да има пауза от 3 месеца А да учат или да работят на Острова без особено позволение не може.

Иначе към този момент най-богатият израелец е на едвам 140-то място в международната ранглиста на “Форбс ” – с едно надолу от 2017 година В родната си Русия е 11-ти, а на Острова – на 13-то място.

50-годишният някогашен губернатор на Чукотка продължава да жъне триумфи с футболния си клуб “Челси ” и да се радва на забележителна сбирка от яхти и скъпи коли. На 19 май т.г. “Челси ” победи “Манчестър Юнайтед ” с 1:0 на стадион “Уембли ” и завоюва Купата на Англия за 8-ми път в историята си. Въпреки неналичието на притежателя, който не съумя да гледа мача онлайн поради визовите проблеми.

Роман Абрамович е роден на 24 октомври 1966 година в Саратов, само че фамилията му се мести в столицата на Коми – Сиктивкар. Майка му Ирина умира, когато той е едвам на 1 година Три години по-късно умира и татко му Аркадий. През 1974 година отива при чичо си в Москва. Учи в лесотехническия факултет на Ухтинския промишлен институт, само че няма информация го е приключил.

След “кариера ” на малък бизнесмен се среща с олигарха Борис Березовски, както и със фамилията на президента Борис Елцин. Придобива петролната компания “Сибнефт ”, записана в Чукотка. За малко е народен представител в Държавната дума, която напуща през 2000 година Тогава на власт към този момент е Владимир Путин, който поставя завършек на цялостната власт на олигархията в Кремъл. Смята се, че Абрамович е един от дребното новобогаташи, които значително се разминават с огромната чистка.

В началото на 2001 година Абрамович е назначен за губернатор на Чукотка. Междувременно купува ФК “Челси ”, като съгласно някои източници в действителност е желал московския ЦСКА, само че в Кремъл са споделили “не ”. Фактически от този момент живее на Острова, само че заплаща налозите си вкъщи.

Впоследствие “Сибнефт ” е продадена на държавната “Газпром ” за $13,1 милиарда, а президентът Дмитрий Медведев го освобождава от губернаторския пост през юли 2008 година

Зад гърба си Абрамович има 3 брака. С първата си брачна половинка – Оля, нямат деца, само че с №2 – някогашната стюардеса Ирина, имат двама сина и три дъщери. С потомците си от третата брачна половинка – Дария (син и дъщеря), наследниците му стават общо седем – на възраст сред 5 и 26 години.

В същото време “Форбс ” поучава и други съветски бизнесмени с бизнес ползи на Острова да се готвят да поемат по стъпките на Роман Абрамович.

Сред най-желаните ергени в света


От предишното лято Роман Абрамович още веднъж е в листата на най-желаните ергени в света, откакто с третата му брачна половинка Дария Жукова оповестиха, че се разделят. От нея той има две деца, за които ще не престават да се грижат дружно. Абрамович и Жукова оповестиха още, че няма да изоставят работата по взаимните си планове. Според съветската блогърка Лена Миро повода за раздялата им е, че Дария била „ хваната “ с различен мъж в ресторант. Слухове за връзка на Абрамович с балерината Диана Вишнева пък бяха опровергани от неговия представител.

За него


Не е интелигентен, само че умее да поддържа връзка


Роман Абрамович не е интелигентен, той просто е добър в общуването. Умее да накара хората да го харесат, схваща от логика на психиката. Добър е в това да наподобява преклонен, непретенциозен, обуздан. С наслада организира дни в другарство с значими и авторитетни хора, в случай че това му е нужно, с цел да се сближи с тях.

Борис Березовски (1946-2013) пред в. “Индипендънт ”


Спечелил е парите си с шанс


Едно нещо сигурно може да бъде казано за произхода на парите на Абрамович, макар злонамерения хор по негов адрес. Състоянието му не е пристигнало от оръжия или опиати. Но не може да се каже и че не е положил огромни старания. Парите му са от шанс. Още когато е бил един от мнозината млади студенти в Москва, който е прегърнал новия господ – капитализма.

Джим Уайт, публицист от в. “Дейли Телеграф ”


Бившите му дами го почитат


По разводите му може да се съди, по какъв начин се разделя Роман Аркадиевич. Никой не е ощетен материално, а някогашните му дами приказват за него с почитание. Вероятно сърцето му от дълго време е заето. Иначе аз не съм човек, който да съжалява, че от дълго време не е дружно с Роман.

Наталия Щурм, ученическа обич на Абрамович


Невероятно концентриран и обран


Роман Абрамович е необикновено концентриран на работа и в своя бизнес. Много олигарси се събират в петък вечер в един доста безценен хотел в Западен Лондон, където се срещат с девойки. Абрамович в никакъв случай не прави това. Не посещава нощни клубове, извънредно рядко може да бъде видян в ресторант, освен това в никакъв случай не е там с жена. Изключително обран човек.

Крис Хътчинс, биограф на Абрамович
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР