Наскоро стана известно, че популярната британска певица Ейми Уайнхаус ще

...
Наскоро стана известно, че популярната британска певица Ейми Уайнхаус ще
Коментари Харесай

Холограми връщат знаменитости от отвъдното

Наскоро стана известно, че известната английска певица Ейми Уайнхаус ще се насочи на концертно турне през 2019 година Всичко би било наред, в случай че тя не беше умряла от свръхдоза през 2011 година Феновете се надпреварват да купуват билети, с цел да видят цифровата проекция на изпълнителката - на сцената ще се появи холограма с нейния глас. Все повече и повече звезди по този метод посмъртно " не престават " своята кариера - поемат на турне, снимат се в реклами и даже във филми. РИА Новости, представена от БГНЕС, споделя кой и по какъв начин печели от цифровите двойници на звездите.

Холограмите на починалите звезди на Запад не са оригиналност. Съществува даже специфичен термин – delebs – комбиниране от британската фраза „ dead celebrities “ ( " мъртви звезди " ). Първите сходни опити се правят за задачите на телевизионната реклама. Така към този момент отишлите си от нашия свят звезди като рокаджията Кърт Кобейн („ Нирвана “), Сид Вишез („ Секс Пистолс “) и Джоуи Рамон („ Рамонес “) стават герои на известната марка обувки Dr. Martens.
Най-често самите членове на фамилията на звездата дават позволение да употребяват изображението ѝ - в тази ситуация с Кърт Кобейн неговата вдовица, Кортни Лав получава приходите от рекламите. Чрез посмъртната популярност на починалия ѝ брачен партньор заработва и Йоко Оно. С нейно позволение именитият член на групата " Бийтълс " Джон Ленън, погубен през 1980 година, " взе участие " в реклами на видеоиграта „ Рок Банд “ и колите Ситроен. В реклама на автомобилния колос се появява и холивудската звезда Мерилин Монро, която умря през 1962 година
Не остават по-назад и синовете на Одри Хепбърн, които неведнъж дават изображението на звездата от " Закуска в Тифани " на известни марки. Така да вземем за пример през 2013 година актрисата се появява в реклама на шоколада „ Галакси “, а преди този момент тя взе участие в реклами на дънки, коли и чай.

Колкото повече се усъвършенства технологията, толкоз повече се употребяват delebs за търговски цели. Кратките реклами с умряли звезди се заменят от цели концерти и турнета. През 2012 година на сцената с рапърите Снууп Дог и Др. Дре " излезе " и Тупак Шакур. Певецът, който умря в престрелка през 1996 година, освен се показа на фестивала в Коачела, само че и " обиколи " с турне.
Не е известно по какъв начин самият рапър щеше да реагира на това, само че е известно по какъв начин различен неотдавна " възкресен " американски реализатор, Принс, се отнася към холограмите. През целия си живот музикантът реагира внезапно отрицателно на проекциите, изразявайки вярата, че това няма да му се случи. Въпреки това, след гибелта му през 2016 година, неговата холограма „ пее “ в дует с Джъстин Тимбърлейк в полувремето на финалния мач от американската Национална футболна лига " Супербол 2018 ".
Въпреки че предани почитатели осъдиха уредниците на такива прояви, мотивацията на промоутърите е ясна - да печелят от гастролите на звездите, които не могат да анулират или саботират концерт, да се разболеят или да изискат непостижим хонорар. Освен това е доста по-евтино да се употребяват цифрови холограми, в сравнение с да се задоволяват прищевките на доста музиканти. Етичният аспект бледнее пред икономическата целенасоченост.
Сред аргументите за модата на холограмите на умряли звезди е и повишението на престижа на събитието. Днес съвсем няма гала без проекция на умряла суперзвезда от предишното - Майкъл Джексън се появява на музикалните награди „ Билборд “, Уитни Хюстън пее в дует с Кристина Агилера на финала на американското шоу " Дъ Войс ", Фреди Меркюри " се събра " с групата си „ Куин “ на Лондонската олимпиада.
Възможно е, в случай че тези звезди бяха живи, уредниците да не съумеят да ги убедят да приказват, по тази причина пък холограмите опростяват тази задача. Създава се усещане, че в западния шоу бизнес гениите са на изгубване, по тази причина е належащо да се обезпокоят покойниците.
С любовта към звездата изясняват основателите концепцията за присъединяване в " Междузвездни войни " на американската актриса Кари Фишър. Изпълнителката на ролята на принцеса Леа Органа в сагата на Джордж Лукас умира през 2016 година, не успявайки да доснима продължението " Междузвездни войни. Последните джедаи ". Това обаче не ѝ попречи да се появи в идващия девети епизод.
" Ние обезверено обичахме Кари. Никак не можехме да измислим по какъв начин съответно да приключим сагата на Скайуокър без нея. Не искахме и да допуснем да вземем друга актриса или да я моделираме като компютърно изображение. С благословията на щерка й Били, ние използвахме оставеното ни завещание от Кари за ролята на Леа в епизод IX посредством неизлъчени записи, направени при снимането на епизод VII “, сподели режисьорът Джей Джей Абрамс.
В допълнение към " съживяването " на звездите благодарение на специфични резултати, авантюристичните продуценти се стремят към още по-амбициозни задания: довършват с помощта им тяхната лична работа. Така да вземем за пример на последния кино фестивал във Венеция бе излъчен филмът на Орсън Уелс " Другата страна напразно ". Американският режисьор, прочут с паметния филм " Гражданинът Кейн ", умря през 1985 година без да довърши фотосите на кино лентата, върху който е работил съвсем 15 години. Стрийминговата компания „ Нетфликс “ откупи правата върху кино лентата и го приключи по записи на Уелс. Критиците високо оцениха резултата, тъй че в бъдеще феновете могат да чакат " нови " филми на велики режисьори от предишното.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР