Наскоро Spotify – една от най-популярните платформи за онлайн стрийм

...
Наскоро Spotify – една от най-популярните платформи за онлайн стрийм
Коментари Харесай

Кой е най-популярният жанр в Spotify

Наскоро Spotify – една от най-популярните платформи за онлайн стрийм на музика, разгласиха доста забавни данни за лоялността своите консуматори към избрани жанрове – т.е. какъв брой постоянно избрани музикални почитатели слушат още веднъж и още веднъж обичаните си групи и реализатори.

„ За да изчислим лоялността към даден род, разделихме броя на стриймванията на всеки значим за жанра реализатор на броя на слушателите му”, изясняват методиката от Spotify.

Резултатите демонстрират, че по-лоялни от метъл почитателите няма – жанрът се подрежда преди всичко със забележителна преднина пред поп музиката, фолка, кънтрито, класическия рок и доста, доста преди хип хопа.

Разделението по страни не трансформира радикално резултатите – без значение дали потребителите са в Европа, Съединени американски щати или в далечна Австралия, метълът заема първо място по преданост, или в най-лошия случай се намира в Топ 5.

Сред най-често слушаните групи попадат Metallica, Slayer, Judas Priest, Iron Maiden, Sepultura, Pantera, Cradle of Filth и Anthrax.

Както изясняват от Spotify, това безспорно се дължи на голямата преданост към жанра като цяло, само че и на особената логика на психиката на метъл почитателите – генерации след генерации слушат няколко типичен групи, до момента в който при поп музиката е противоположното – новите групи и реализатори бързо изместват старите, които биват забравяни.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР