Наскоро споделихме за няколко известни личности (предимно музиканти) и историите

...
Наскоро споделихме за няколко известни личности (предимно музиканти) и историите
Коментари Харесай

Известните, които крият истинските си имена

Наскоро споделихме за няколко известни персони (предимно музиканти) и историите зад театралните им имена. Сега пък е време да насочим прожекторите към актьорите и да полюбопитстваме за същинските имена на няколко от тях.

Но преди този момент разкриваме един любопитен факт. Оказва се, че наклонността звездите да сменят рождените си имена съществува още от ранните години на Холивуд. 

Риана

Преди да стане известна като певица, а по-късно и като актриса, към нея са се обръщали с рожденото ѝ име - Робин Риана Фенти (Robyn Rihanna Fenty).
 Снимка 585159
 

Семейството и най-близките ѝ другари към момента я назовават Робин. Самата тя пък си признава, че ѝ е омръзнало все да чува " Риана, Риана, Риана " и наостря уши незабавно щом чуе " Робин ".

Нина Добрев

За нея надали има потребност да загатваме, че е с български корени. Актрисата е родена у нас с кръщелното име Николина Каменова Добрева. Като дребна обаче дружно със фамилията си се мести в Канада.
 Снимка 585160
 

Още преди да стане известна с присъединяване си в сериала " Дневниците на вампира ", тя избира първото ѝ име да стане единствено " Нина ", а семейството си да редуцира на " Добрев ".

Джейми Фокс

И на нас Джейми Фокс ни се коства атрактивно име, само че факт е, че същинското име на артиста фактически е друго - Ерик Марлон Бишъп (Eric Marlon Bishop). А историята за това по какъв начин самият той си го е избрал също е любопитна.
 Снимка 585161
 

Да смени името си е било стратегически ход. След като е забелязал, че дамите постоянно ги канят първи на сцената в комедийни клубове, той стартира да обмисля разнообразни имена, които не звучат нито като единствено мъжки, нито като единствено женски. Хрумват му Трейси и Стейси, само че в последна сметка се стопира на Джейми.

Никълъс Кейдж

Дори не сме и предполагали, че е роден във към този момент добре познато на всички в Холивуд семейство. Но рожденото му име го издава - Никълъс Копола (Nicolas Coppola).
 Снимка 585162
 

Точно така - чичо му е Франсис Форд Копола, режисьорът и на трите кино лентата " Кръстникът ". И тъкмо с цел да се разграничи от знаменитата си рода, Никълъс избира да промени семейството си на Кейдж.

Мерилин Монро

Холивудската икона е евентуално най-популярната персона въобще, сменяла в миналото името си. Родена като Норма Джийн Мортенсън (Norma Jeane Mortenson), по-късно тя прибавя и фамилното име на майка си - Бейкър (Baker).
 Снимка 581487
 

След като обаче се дами за Джеймс Дохърти (James Dougherty) - своя първи брачен партньор, приема неговата фамилия. Превръща се в Мерилин Монро преди подписването на един от договорите ѝ с 20th Century Fox и остава много удовлетворена от смяната.

Ема Стоун

Тя пък взема решение да стане Ема Стоун вместо Емили Стоун (Emily Stone), както е същинското ѝ име, защото друга актриса също се казвала по този начин.
 Снимка 585163
 

Първоначално обаче Ема е желала да се прекръсти на " Райли ", само че в последна сметка ѝ се е сторило прекомерно неуместно за нея име и се е отказала.

Мег Райън

Актрисата е родена с в действителност дълго име - Маргарет Мери Емили Ан Хира (Margaret Mary Emily Anne Hyra). Чак когато взема решение, че желае да гради актьорска кариера, го редуцира.
 Снимка 585164
 

За първо име избира по-кратка версия на Маргарет, а точно Мег, а за второ - напълно особеното за нея Райън. То въпреки всичко е обвързано със фамилната ѝ история, тъй като е моминското име на баба ѝ.

Натали Портман

За нея знаехме, че е родена в Израел, само че чак в този момент научаваме, че цялото ѝ име е Нета-Лий Хершлаг (Neta-Lee Hershlag). Именно поради произхода си и с цел да отбрани персоналната си цялост тя взема решение да промени името си още преди да стартира филмовата си кариера.
 Снимка 585165
 

Първото ѝ име се произнася съвсем по същия метод, а второто е напълно друго, само че въпреки всичко е обвързвано със фамилията ѝ. Портман е моминската фамилия на баба ѝ.

Брад Пит

В случая на Брад Пит смяната не е чак толкоз огромна. Той взема решение да употребява име, близо до рожденото му, когато стартира актьорската си кариера. Уилям Брадли Пит (William Bradley Pitt) става просто Брад Пит.
 Снимка 585168
 

За най-близките си обаче си остава Уилям. Пък и в персоналния живот самият той избира по този начин да се обръщат към него, написа Page Six.

Меган Маркъл

Сега я познаваме като Меган, херцогинята на Съсекс. Но рожденото ѝ име е в действителност Рейчъл Меган Маркъл (Rachel Meghan Markle).
 Снимка 585169
 

Тя не разяснява за какво не употребява дребното си име, само че е реалност, че още от дете избира да се обръщат към нея с Мег или Меган, написа Glamour.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР