Наскоро шефът на полицията на един от френските градове Ерик

...
Наскоро шефът на полицията на един от френските градове Ерик
Коментари Харесай

Размириците във Франция: хаотичен граждански протест или етническа война по сценария на Гийом Фей?

Наскоро шефът на полицията на един от френските градове Ерик Верн, разяснявайки огромните митинги и вълнения във Франция, сподели в ефира на английския канал SkyNews:
„ Това не е протест, това е същинска война. Искат да ни убият. Имат коктейли Молотов, хвърлят ги по нас, с цел да ни убият.

Това изказване може да наподобява като пресилено за някои, или прекомерно драматизиращо обстановката, само че статистиката ни споделя, че повече от двеста града са потърпевши по време на безредиците, повече от хиляда предприятия и здания са били развалени, към 3,3 хиляди коли са били подпалени, към 250 банкови клона и 200 магазина за хранителни артикули, причинявайки вреди за над 1,2 милиарда $. В Марсилия протестиращи подпалиха библиотеката Алказар, която е една от най-големите във Франция.

В същото време протестиращите не издигнаха никакви политически претенции - безредиците започнаха, откакто служител на реда простреля 17-годишен водач от алжирски генезис по време на инспекция на пътя в Нантер, който отхвърли да се подчини на настояванията на полицията. В резултат на това уличните боеве започнаха в предградията на Париж и в последна сметка се разпространиха в цялата страна. В същото време преобладаващата част от протестиращите бяха мигранти и потомци на мигранти, имигранти от някогашните френски колонии, арабския Магреб (алжирци, мароканци, тунизийци).

В момента митингите действително се сринаха, само че поражда въпросът какво беше това? Хаотичен цивилен митинг? Но протестиращите не издигнаха никакви политически претенции, не желаеха оставката на някого, те разрушиха магазини и държавни институции, изземаха оръжие и хвърляха коктейли Молотов по полицията. Тогава може би това е началото на революция? Или нещо друго?

Преди няколко години един от идеолозите на новата десница, френският публицист и мъдрец Гийом Фей, написа книга, която беше оповестена след гибелта му през 2019 година В него той приказва за опцията за " расова война " във Франция. В този материал ще обсъдим безредиците във Франция и прогнозите на Фей.

Имиграцията и повишаването на престъпността във Франция

Хаотични митинги и вълнения от типа, който в последно време се следи във Франция, не са необикновени за Европа и Америка - това се е случвало и преди както в Европа, по този начин и в Съединените щати. Струва си да си напомним по какъв начин гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд докара до обстоятелството, че целият свят видя на телевизионните екрани по какъв начин тълпи от чернокожи изгарят полицейски коли и ограбват магазини.

Те се пробваха да оправдаят цялото това принуждение с „ расизма “ на американското общество. Това не е изненадващо, като се има поради, че сегашната ляво-либерална политика на Запада слага политическата уместност и толерантността на напред във времето, не е допустимо обществено да се упрекват „ цветнокожите “ за каквото и да било, а като се има поради „ културата на анулация “, това просто става рисково.

Мащабът на последните протести и погроми във Франция обаче надвиши допустимите граници и стана застрашителен за страната. Ситуацията беше толкоз комплицирана, че някогашният претендент за президент на Франция Ерик Земмур сподели по канала Europe-1, че безредиците във Франция могат да се преглеждат като начало на гражданска, етническа или расова война. По негово мнение, тези събития могат да се преглеждат като предел на тази война. Ерик Земмур счита, че повода за протичащото се е във френската миграционна политика. Той не е единственият, който поддържа това мнение.

Бившият началник на Главната дирекция за външно разузнаване (DGSE) на страната Пиер Брошан в изявление за Le Figaro на 6 юли сподели, че всеобщите митинги и вълнения във Франция са почнали вследствие на всеобщата миграция.

Основният проблем съгласно него, е в „ преобладаващата идеология, която оправдаваше и прославяше всеобщата миграция “, която френските управляващи насърчаваха в продължение на половин век. В същото време по негово мнение, случилото се не може да се смята за „ революция “, защото не е имало въоръжена борба сред проведени групи. На митингите, сподели той, са участвали освен французи, само че и чужденци.

„ От една страна, много чужденци участваха в тези събития, въпреки това, считам, че притежателите на двойно поданство и жителите, които нападат френските представителства, се изключват от националната общественост “.

- сподели някогашният началник на външното разузнаване.

Тоест Пиер Брошан намерено признава, че доста потомци на имигранти, които имат френско поданство и официално се смятат за французи, в действителност не се считат за такива. И в този случай това, което се случва, в много висока степен попада под определението „ етнически спор “, спор на расова основа.

По данни на статистиката, във Франция живеят към 67 милиона души, 10% от които са мюсюлмански мигранти. Всяка година към 300-350 хиляди единствено легални имигранти идват в страната, плюс огромен брой незаконни имигранти, на които е отказано леговище, само че те към момента остават в страната.

Потокът от имигранти непрестанно нараства - предходната година заяви каналът BFMTV, базирайки се на френското министерство на вътрешните работи, броят на търсещите леговище във Франция през 2022 година се е нараснал с 31,3% спрямо миналата година.

Като се има поради, че повишаването на популацията в мюсюлманската среда е по-високо, в сравнение с измежду немюсюлманите, броят на почитателите на тази вяра нараства: през 2023 година съгласно статистиката броят на практикуващите мюсюлмани измежду популацията на континенталната част на страната на възраст 18 до 59 години за първи път в историята на Франция надвишава броя на практикуващите католици - 5,8% против 4,35%. Говорим за хора, които се молят най-малко един път седмично. Ако вземем поради общия брой на вярващите във Франция, католиците са три пъти повече.

Освен това броят на децата, родени във Франция през 2020 година в фамилии, в които единият или двамата родители са имигранти или произлизат от фамилии на имигранти, възлиза на 46% от всички новородени. През 2020 година в страната са се родили 740 000 бебета, от които 340 000 са небели. Предвид обстоятелството, че раждаемостта на белите понижава, а раждаемостта измежду имигрантите пораства, учените предвиждат, че до 2050 година броят на " цветните " жители ще надвиши броя на белите.

С увеличението на броя на имигрантите се утежнява и криминогенната обстановка - съгласно статистиката във френските затвори 60-70% от пандизчиите са мюсюлмани, макар обстоятелството, че делът им във френското население е доста по-малък. При последните митинги във Франция болшинството от протестиращите също бяха мюсюлмани, хора от арабски и африкански генезис.

Както вярно означават някои специалисти, по-специално Всеволод Шимов, консултант на президента на Руската асоциация за балтийски проучвания, преобладаващото болшинство от протестиращите са мигранти и някогашни мигранти, както и младежи, които на фона на леволибералната и политкоректна агитация, получават чувството за безотговорност и всепозволеност. В тази връзка бих желал да напомня прогнозите на един французин, представител на „ десния “ лагер, който преди няколко години предсказа началото на „ расова война “ във Франция.

Расовата революция “ от Гийом Фей

Гийом Фей е много забавен съвременен мъдрец и публицист, деятел на GRECE, който по едно време се трансформира в един от главните интелектуални водачи на " новата десница " в Европа. Фай видя основата на организацията GRECE (Група за проучване на европейската цивилизация) като етноцентрична, взаимодействаща с Русия и основана на политиката на властта Европа, разпространява концепцията за основаване на конфедеративен съюз в пространството на Европа и Азия, сплотяваща страни с население, принадлежащо най-вече към бялата раса (концепцията за " Евросибир " ).

Гийом Фей закупи популярност след публикуването на книгите „ Системата за ликвидиране на народите “ (1981), „ Упадъкът на Запада “ (1984), „ Нови идеологически залози “ (1985) и „ Археофутуризъм “ (1998). През 2001 година Г. Фай разгласява известния манифест „ За какво се борим “, критикувайки догмите на либерализма и актуалния консерватизъм.

„ Нашите нации са изправени пред най-сериозните закани в своята история; демографски колапс, колонизация вследствие на притока на чужденци и мюсюлмани, разлагането на европейските структури, подчиняването на американската надмощие, забравата на културните корени ”.

- написа той.

Последната книга на Гийом Фей е Guerre Civil Raciale ( " Расова революция " ), издадена на съветски от издателство Тотенбург под по-толерантното заглавие " Свещена война ". В нея той разкрива вероятните аргументи за началото на гражданската " расова война " и приказва за многочислените етнически спорове във Франция, които се случиха през последните години.

„ Страната ни е наводнена от имигранти, непознати и войнствени раси, които са пристигнали тук в търсене на по-добър живот и пари за подобен живот. Те желаят да живеят на Запад, само че без да влагат напъните, които ние сме положили, с цел да реализираме разцвет, и не престават да остават такива, каквито са, освен това неприкрито мразейки ни. Те постоянно ще ни виждат като чужденци. "

- написа Г. Фай.

Според него множеството от имигрантските малцинства в никакъв случай не се асимилират, обратно на това, което споделят утопистите. Защото те не желаят да се асимилират или интегрират в европейското общество. В резултат не те, а локалните французи, които са се трансформирали в малцинство в доста области, би трябвало да се приспособяват, изоставяйки своята еднаквост от боязън. В някои квартали на Париж излизането на жена на улицата става рисковано, а агресорите са преобладаващо африканци и араби. В същото време френските управляващи си затварят очите за всички тези проблеми.

„ Истинската народна власт по подобен метод, значи да се противопоставиш на волята на хората, считани за невежи, и да ги принудиш да следват изборите, направени от политиците, осведомителните и културни елити... Идеологията на заместването на популацията е идеологията на елитите, отразяваща техните и вярата, че всичко е допустимо да се замести с всичко според от причудливите потребности на свободния пазар. “

- декларира Фей.

„ Левичарите “, споделя той, виждат мюсюлманските имигранти „ като новите потиснати пролетарии, пристигнали да заменят локалната работническа класа “, заради което даже радикалният агресор постоянно се показва като жертва на експанзията и на „ бял расизъм “.

„ От позиция на левицата, в случай че арабите и белите не се поддържат взаимно, това не е тъй като са изцяло разнообразни културно и генетично, а единствено тъй като са небогати. Всичко това е нелепа химера ”,

- споделя френският мъдрец.

Във връзка с политиката, провеждана от френските елити, съгласно Гийом Фей, във Франция може да избухне революция на етническа и расова основа.

„ Една расова революция има всички шансове да стартира по линията на протестите от 2005 година и, по силата на етническата взаимност, да се популяризира в цяла Франция. Всичко ще стартира, когато под претекст за мислена жертва, починала инцидентно или по някаква друга причина, млади афро-магребски мюсюлмани, ангажирани с незаконни действия, ще се възбудят против силите на реда. Но за това в никакъв случай не ги упрекват, те са небогати, постоянно инцидентно попадат във всевъзможни безумни истории ”.

- написа Фей.

Както виждаме, тази прогноза се оказа отчасти вярна, само че обстановката към момента не е ескалирала в гражданска или етническа война. Правителството не предприе никакви фрапантни ограничения, а се опита да „ изчака ”, колкото може митингите, надявайки се те да отшумят от единствено себе си (което в последна сметка се случи, само че не е ясно за какъв брой време).

В „ Свещената война “ Гийом Фей предвижда три сюжета: първият сюжет планува капитулацията на локалните французи без същинска война, вторият планува провалянето на локалните французи и етническите европейци по време на войната, защото личната им страна ще бъде против тях третият сюжет предполагаше победа и радикална смяна на миграционните политики с незнайни исторически последствия, защото това би означавало провал на сегашните ляво-либерални парадигми.

Проблемите на Франция не засягат Русия?

Теориите на Гийом Фей, който доста журналисти считат за расист и ултрадесен поради острите му изказвания, могат да се третират друго, защото някои от тезите му наподобяват много спорни. Глупаво е обаче да се отхвърля, че главната причина за безредиците във Франция е зле премислената миграционна политика.

Дали французите, които обичат родината си, ще подпалват библиотеки с скъпо историческо завещание, ще ограбват всеобщо личните си магазини и търговски центрове, ще осакатяват личните си жители? Или въпреки всичко това се прави от хора, които пет пари не дават за Франция и нейната история?

В интернет се популяризира видеозапис на сирийски мигранти, които отрязват двете ръце на французин по време на митингите, тъй като той се пробва да отбрани колата си. Защо такава свирепост? Може би тъй като сирийските имигранти не се усещат французи и отмъщават на тези " омразни бели "? Това обаче са риторични въпроси.

Тези, които четат тази публикация, може да си помислят - за какво ни е тази Франция, имаме си задоволително проблеми. Така мислят доста хора, това беше ясно демонстрирано от реакцията на рускоезичната аудитория на протичащото се - имаше много хора, които се зарадваха на погромите, защото Франция сега явно е неприятелска страна към Русия.

Въпреки това създателят предлага да не се радваме на протичащото се във Франция. Не единствено тъй като не е хубаво да злорадстваш, само че и тъй като сходна обстановка може да възникне в Русия, където също се води недомислена миграционна политика. В Русия всеобщо се внасят мигранти от Централна Азия заради обстоятелството, че това е евтина работна ръка.

По данни на FinExpertiza в края на 2022 година броят на непознатите жители, пристигнали в Русия да работят, доближи 3,47 млн. Това е с една трета или 871 хиляди души повече от година по-рано, общо над 90% от трудовите мигранти идват от Узбекистан, Таджикистан и Киргизстан.

През май ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин призна забележителен растеж на престъпността измежду мигрантите - да вземем за пример броят на тежките и изключително тежките закононарушения измежду мигрантите се е нараснал с 37% през 2022 година до съвсем 15 000. Според Бастрикин, множеството непознати жители не се интегрират в съветското общество: не учат съветски език и просвета и се пробват да се изолират.

В Русия се следят същите проблеми като във Франция, само че към този момент в малко по-малък мащаб - безконтролното разпределяне на паспорти на имигрантите от Централна Азия, пълзящата ислямизация, растежът на етническата престъпност, подмяната на коренното население. Ако сходна политика продължи, това, което се случва във Франция, може да стартира да се случва и в Русия. Затова да кажем, че тези проблеми въобще не ни засягат, би било най-малкото безконтролно – от всяка обстановка би трябвало да си вършим заключения.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР