Наскоро създателите на популярния сериал по HBO - „Игра на

...
Наскоро създателите на популярния сериал по HBO - „Игра на
Коментари Харесай

Ето как можете да настроите вашият телевизор, за да се насладите на последния сезон на „Игра на тронове“

Наскоро основателите на известния сериал по HBO - „ Игра на тронове ", се сблъскаха с известна рецензия заради визуализацията на последния сезон - прекомерно тъмни цветове, поради които мнозина са на мнение, че е мъчно да се наблюдава какво се случва на екрана. Кинооператорът Фабиън Уагнър дава отговор на мненията, обяснявайки, че изображенията не са прекомерно тъмни, просто доста от феновете не знаят по какъв начин вярно да настроят тв приемниците си. Експерти от LG към този момент са събрали най-важната информация по отношение на вариантите, които настройките оферират, с цел да може да се насладите на последния сезон на сериала.

„ За най-хубаво прекарване, не гледайте сериала на мобилно устройство или преносим компютър, а на тв приемник в затъмнена стая или с най-малко светлина зад устройството. " - поучават специалистите на LG. " Разбира се, видът на устройството има огромно значение: като да вземем за пример пикселите в OLED TV, които се ръководят самостоятелно и с помощта на това, че се самоизключват при черния цвят, основават допустимо най-хубавия контрастност. "



Както отбелязва Уагнър, доста значимо е тв приемникът да се настрои вярно. Можем елементарно да персонализираме настройките по отношение на наличието, което ще гледаме с най-често употребяваните режими на картината в менюто на тв приемника (например общоприет, за филми, спорт, динамичен). Те могат да повлияят на картината по доста разнообразни способи, включвайки бляскавост, плътност, температура на цветовете и контрастност, само че несъмнено, можете да ги настроите поотделно и да запазите вашите лични настройки. „ Най-лесното решение е да изберете режим „ кино " на вашето устройство " - поучават специалисти от LG.

Ако това не ви удовлетворява, можете да опитате да персонализирате следните настройки:
Тоналност на екрана - в случай че устройството го разрешава, регулирайте тоналността на екрана: в случай че гледате в тъмна стая, цената от 2.4 би била идеална, само че в случай че някои елементи към момента остават скрити в сянка пробвайте 2.2;
Допълнителни функционалности - Потърсете в менюто автоматизирани функционалности за възстановяване на картината и ги изключете (имената им могат да варират според от другите модели - TruMotion, Auto Motion Plus, MotionFlow). Изключете функционалностите, които акцентират черния цвят;


Фоново осветяване - Ако устройството има фоново осветяване го включете, само че би трябвало да внимавате, тъй като в случай че прекалите, картината може да избледнее;
Яркост - Настройте яркостта, тъй че да увеличите детайлите на тъмните детайли от картината, само че в случай че прекалите, тук също може да се получи избледняване;
Контраст - Ако зададете прекомерно висок контрастност може да загубите някои елементи от ярката картина.
Цвят и плътност - Ако към този момент имате кино режим, то не е нужно да добавяте каквито и да било спомагателни настройки. Коригирайте го единствено в случай че смятате, че е належащо за дадена сцена.

„ Ако тези препоръки не доведат до стремежи резултат можете просто да върнете фабричните настройки и да опитате нови комбинации " - поучават специалистите на LG.

За тези, които обичат филми и сериали с по-тъмни изображения, OLED TV e идеалният избор в дълготраен проект, тъй като с помощта на безкрайния контрастност можете да се насладите на детайлите даже на най-тъмната сцена от борбата без да се постанова да променяте настройките.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР