Наскоро руският президент Владимир Путин заяви, че Русия е провела

...
Наскоро руският президент Владимир Путин заяви, че Русия е провела
Коментари Харесай

Новото оръжие на Путин е причинило странни радиоактивни замърсявания над Европа?

Наскоро съветският президент Владимир Путин съобщи, че Русия е провела сполучливи тествания на ново " непобедимо " оръжие за всеобщо поразяване с безграничен обхват. Сега може би най-популярният шведски вестник Aftonbladet свързва тези тестови пускове със загадъчно радиоактивно лъчение, което беше записано в скандинавските страни.
" То може да се дължи от повредите на путиновите крилати ракети с радиоактивен мотор ", написа някогашния министър на външните работи на Швеция Карл Билд в Twitter
През последната година съществуване на радиоактивни субстанции беше установявано на няколко пъти във въздуха на скандинавските страни и Северна Европа. Това написа в собствен разбор журналистът Йон Гранлунд за Aftonbladet.
Най-загадъчно беше изхвърлянето на радиоактивния изотоп рутений-106, който беше засечен във високи, само че безвредни количества, според публично известия, през септември и октомври 2017 година. Тогава учените твърдяха, че един от източниците на изхвърляне е в Русия - един от регионите в Челябинска област в Урал. Беше основана многонационална комисия, чиято задача бе да открие източника на замърсяване. От страна на Швеция в нея участваха сътрудници на локалната Агенция по нуклеарна сигурност.
" Целта беше да се извърши обективно следствие на това, от кое място замърсяванията и какво може да стои зад това ", сподели експертът на организацията Ян Юхансон. Освен това на скандинавския полуостров се следиха необясними следи от радиоактивен йод.
Неограничен обхват
Тези открития съответстват по време с моментите, когато аероплан с изключително предопределение на американските Военновъздушни сили, основан за определяне на радиоактивни субстанции така наречен " атомен надушвач " (C-135 Nuke Sniffer), прелетя над Балтийско море. Няколко такива полети имаше от началото на 2017 година, като самолетът е изхвърчал от база във Англия.
" Самолетът се намира на авансово планувано дежурство. Той извършва елементарни задания по целия свят ", заяви по-рано капитан Робърт Хоуърд от пресцентъра на американските Военновъздушни сили за Aftonbladet.
В публикация за норвежкото издание The Independent Barents Observer този феномен от 2017 година е обвързван с неотдавна създадени ракети с отдалечен обхват, за които предходната седмица описа съветският президент. Твърди се, че съветските ракети с отдалечен обхват са оборудвани с нуклеарен мотор и нямат ограничаване на обсега.
" Никаква отбранителна система не може да ѝ противостои. Противоракетната отбрана би била безполезна ", съобщи Путин, до момента в който видео анимация показваше по какъв начин ракетите сякаш падат върху американския континент.
Според Карл Билд по време на тестванията на крилатите ракети в Арктика е могла да се случи " повреда ", която да стане причина за извънредно лъчение, записано в Северна Европа.
" Тайни тествания "
По данни на американското разузнаване, засечените от тях тествания са се провалили. По информация на Fox News системата не е функционирала, както би трябвало
" Независимо от това, което твърди Путин, съветските крилати ракети с нуклеарни мотори към момента са на стадий създаване и проучване и неотдавна едно от тестванията в Арктика е претърпяло крах ", написа в своя Twitter акаунт кореспондентът в Пентагона Лукас Томилсън.
Ядреният физик Нилс Бьомер, който работи в норвежкият изчерпателен център Bellona, счита, че съветските ракети с нуклеарен мотор биха могли да бъдат причина за някои радиоактивни замърсявания. Той прави връзката с сходни тествания на нуклеарно оръжие, които Съединени американски щати са провеждали през 50-те години на предишния век.
Малко евентуално
Шведският академик и експерт по нуклеарните гърмежи, който не желае да бъде представен, счита, че има прекомерно доста въпроси към теорията за неуспехите на тестванията на съветските ракети с нуклеарни мотори, които биха могли да са провокирали загадъчна радиоактивност. Според него измерените равнища са прекомерно ниски, с цел да има някакъв източник, който да провокира интерес. Освен това може да има доста други аргументи за възникването ѝ, обвързвана със сферата на индустрията, да вземем за пример.


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Анализи и мнения  Отровата като способ за премахване на политически съперници Отровата като способ за премахване на политически съперници  Посланието на италианците е ясно: Така повече не може! Посланието на италианците е ясно: Така повече не може!  Меркел оцеля - дали е за последно? Меркел оцеля - дали е за последно?  Анализ: Най-големият зложелател на Путин е Путин Анализ: Най-големият зложелател на Путин е Путин  Кой умъртви европейската социалдемокрация? Кой умъртви европейската социалдемокрация? Интервю Още Кметът на Банско: Кауза при еколозите за парк " Пирин " ли? Тъпа непримиримост!
Георги Икономов е роден през 1968 година в Банско. Завършил е &b...
Смолян и още 9 града откриват хранителна банка за небогати Оцелял в Сирия съветски наемник: Съществуваме, с цел да може да отхвърлят Теодор Ушев: Изкуството би трябвало да има резултата на граната " Молотов " Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Дмитрий Менделеев показва първата Пери...
Периодичната система (таблица на Менделеев) е подредба на всички химически детайли, установяваща зависимостта на другите свойст...
3 мита за женското тяло по време на секс Мъгла забавя придвижването към Траянови вра... Дневен хороскоп за 6 март Борисов показал пред Путин концепцията за АЕ... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Прокуратурата: Д-р Иван Димитров е стрел...
Изстрелите и конфликтът са станали в двора на кооперацията, а не в жилището на доктор Иван Димитров. Това сподели по време на брифинг окръжния...
България се надигна в отбрана на доктор Иван Д... Новините: Най-важното за деня, 5 март Порция сигнали с предизвестия от Движение за права и свободи към... Даниел Златков след обвиняванията в побой: Т... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Петър Стоянов: Наш въпрос е изискуем ли бл...
Дали ние изискуем признателност на румънци, литовци, финландци и украинци, мисля, че е наш въпрос. Колкото и дребен да е бил техният принос...
Манолова предизвести да не се бърза по случ... Песков отговори на обвиняванията за отравяне... Главата на съветската черква назидателно се к... Държавата на колене  www.expert.bg  Влиятелен акционер в ЧЕЗ се разгласи срещу договорката в България Влиятелен акционер в ЧЕЗ се разгласи срещу...  " Росатом " пуска първия си вятърен парк о...  Шефът на КЕВР: Разчитаме на в допълнение финансиране за новите пълномощия Шефът на КЕВР: Разчитаме на в допълнение...  Унищожават 139 000 кокошки и 60 тона яйца поради птичи грип Унищожават 139 000 кокошки и 60 тона яйц...  www.iwoman.bg  5 неща, които в никакъв случай не би трябвало да вършиме за един мъж 5 неща, които в никакъв случай не би трябвало да правит...  Нов курс среща децата и младежите с енергийните източници на бъдещето Нов курс среща децата и младежите с...  Не желая да обичам малко, а за цялостен живот Не желая да обичам малко, а за цялостен живот  Диана Димитрова: Приличаме си с доктор Огнянова Диана Димитрова: Приличаме си с доктор Огня...  http://www.sportlive.bg  Първа лига НА ЖИВО: Берое - Лудогорец, сформира Първа лига НА ЖИВО: Берое - Лудогорец, с...  Канело Алварес с позитивна проба за кленбутерол след консумация на месо Канело Алварес с позитивна проба за кл...  Григор удостовери присъединяване на още един шампионат Григор удостовери присъединяване на още един турн...  В Челси се тормозят, че Азар ще напусне поради Конте В Челси се тормозят, че Азар ще напус... Интервю Още Кметът на Банско: Кауза при еколозите за парк " Пирин " ли? Тъпа непримиримост!
Георги Икономов е роден през 1968 година в Банско. Завършил е &b...
Смолян и още 9 града откриват хранителна банка за небогати Оцелял в Сирия съветски наемник: Съществуваме, с цел да може да отхвърлят Теодор Ушев: Изкуството би трябвало да има резултата на граната " Молотов " Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен Нови Най-четени Най-коментирани " Газпром " е построил 50% от морския сектор на " Турски поток "... 13 0 Всички служители на реда, участвали на случая с двойния съветски сътрудник, са в б... 86 0 Започна записването за матурите, датите на изпитите са ясни... 95
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР