Наскоро Русия обяви плановете си за въвеждане на нова валута,

...
Наскоро Русия обяви плановете си за въвеждане на нова валута,
Коментари Харесай

Новата валута на БРИКС, която може да повлияе на Биткойн

Наскоро Русия разгласи проектите си за въвеждане на нова валута, подкрепена със злато в границите на БРИКС (Бразилия, Русия, Идия, Китай, Южна Африка) и това повдига въпроси за евентуалното ѝ влияние върху... Биткойн, оповестява уеб сайтът Watcher Guru.

Идеята за различна валута от известно време е тематика дл оста разискване в границите на икономическия съюз на световния Юг.

Въвеждането на валута, обвързана със златото, евентуално ще има негативен резултат върху щатския $, само че дали в последна сметка това може да бъде от изгода за Биткойн, който е водещият цифров актив на пазара?
 Цената на биткойн се увеличи до над $30 000 за първи път от месеци: ще пораства ли още?
Цената на биткойн се увеличи до над $30 000 за първи път от месеци: ще пораства ли още?

Цената на криптовалутата към момента е много под историческия връх от над $64 000 в края на 2021 година

Русия разгласи желанието си да създаде валута, подкрепена със злато, в границите на БРИКС

Това придобиване на злато от страна на блока накара доста хора да считат, че то е в подготовка за въвеждането на новата валута.

Ако в действителност бъде въведена, тази обезпечена със злато валута би могла да продължи напъните за дедоларизация, които блокът предприе през последните месеци.
 Снимка 599527
Източник:

С наближаването на срещата на върха полемиките към разширението на блока - тематика, на която членовете му от дълго време обръщат внимание, евентуално ще заемат централно място.

Как вероятността за основаване на валута на БРИКС, подкрепена със злато, ще има отражение върху Биткойн и неговото бъдеще?

Действително, с продължаващото разискване на валутата на БРИКС, цената на щатския $ ще продължи да понижава. Нещо повече, това единствено ще усили цената на Биткойн като различна валута.

Впоследствие общото му пазарно значение ще нарасне, защото тези две разнообразни действителности се случват по едно и също време.

Новата банка за развиване на блока съобщи, че съществуването на опция на щатския $ е дълготрайна цел. Независимо от това Русия заяви, че БРИКС в действителност ще сътвори комерсиална валута, подкрепена със злато. 

Според информация в съветските медии, тази валута ще бъде публично разгласен точно по време на срещата на върха през август.
 Нов международен ред? Страните от БРИКС оферират опция на $ и еврото
Нов международен ред? Страните от БРИКС оферират опция на $ и еврото

Новата валута може да бъде подкрепена със злато, редкоземни метали или други активи
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР