Наскоро регистрирана американска компания планира да придобие дялове в свързаните

...
Наскоро регистрирана американска компания планира да придобие дялове в свързаните
Коментари Харесай

Американската "пощенска кутия" на Ковачки за "Брикел" и "ТЕЦ Бобов дол"

Наскоро записана американска компания възнамерява да придобие дялове в обвързваните с Христо Ковачки " Брикел " и " Топлоелектрическа централа Бобов дол ". Човекът зад нея - Уилям Лойри, има подозрително минало, в това число и правосъдни каузи за измами. Засега липсват елементи към договорката и логиката зад нея, като допустимо пояснение е опит за гланциране на имиджа на Ковачки и индулгенция за отбягване на наказания.
Ако тръгнете на север от Сийгроув бийч, Флорида, след няма и половин миля, на края на ваканционното селце, ще стигнете до комерсиалния център. Там в една от постройките на адрес 174, Watercolor Way, Suite 103, сред салон за хубост, бутик за облекла и зала за баре тренировки (своеобразна кръстоска сред балет и йога) е ситуиран. В него, или по-точно в пощенска кутия #262, се намира седалището по документи на Ultimate Energy Investment Group LLC.

Ползата от тези инструкции може да ви наподобява съмнителна, до момента в който не прибавим и че съгласно уведомления до българската Комисия за отбрана на конкуренция въпросната американска компания има намерение да придобие неразбираемо какъв брой огромни дялове в " Брикел " - Гълъбово, и Топлоелектрическа централа " Бобов дол " - Големо село. Двата ТЕЦ-а официално се водят благосъстоятелност на никому незнайни чужденци, само че се свързват с Христо Ковачки. А също така сумарно регистрират над 400 млн. лева оборот за 2021 година и дават работа на над 2000 души.

Как тъкмо неотдавна записаната преди по-малко от година Ultimate Energy Investment Group е решила да се трансформира в огромен вложител в България можем единствено да гадаем. Но поради че безусловно и преносно тя съставлява пощенска кутия, наподобява много евентуално това да е следващо отиграване на PR хода с " американския сътрудник ", употребен и от други локални предприемачи, с цел да подсилят лобистките си акции в Съединени американски щати по една или друга тематика.
Реклама Катастрофично минало
Но в този момент е време от слънчева Флорида да се преселим в административната джунгла на Вашингтон, тъй като на уеб страницата на самата Ultimate Energy Investment Group е даден адрес 1455 Pennsylvania Avenue, на крачки от Белия дом. В намиращата се там The Willard се оферират действителни и виртуални офиси чартърен.

На същата уебстраница се изяснява още, че групата има ръб от съветници, формиран от огромен брой специалисти в разнообразни области. " Можем да предоставим биографиите на член(ове) на нашия ръб на съветниците на нашите клиенти при поискване, в случай че и доколкото е обосновано ", написа още там.

Така в действителност единственото налично име е това на ръководителя Уилям Лойри, което се вижда и при регистрацията на компанията. Самият той мъчно може да мине за човек с безспорна известност. Той се среща най-често като уредник на конференции след разнообразни естествени или други бедствия, които да оказват помощ за възобновяване на засегнатите райони. Такива той прави след опустошителни урагани като Катрина и Рита и след петролния разлив на BP в Мексиканския залив. Самият Лойри се разказва като човеколюбец бизнесмен, който събира хора, които се нуждаят от помощ, с такива, които могат да им я дават.

Често обаче неговите събития провокират обвинявания, че са всъщност машинация. Най-проблемно се оказва едно нереализирало се такова от преди 10 години - плануваното за 17 декември 2012 година - Superstorm Sandy Reconstruction Summit.
Реклама
То е, които завеждат дело и като извънредно го печелят. Според Лойри е трябвало да заплати на щата над 46 хиляди $, които включват и 12.5 хиляди $ за възобновяване на такси за регистрация и спонсорства от 55 клиента в Ню Джърси. От обясненията на щатския основен прокурор по това време Джон Хофман се схваща, че той е разпратил над 70 хиляди мейла до получатели с апели да посетят събитието, за което на особено основан уебсайт се продавали регистрациите сред 175 и 275 $ и фирмени спонсорства по 1000 $.

Самият уебсайт, регистриран в деня, когато бурята удря щата - 29 октомври 2012, употребил президентския щемпел и други атрибути, заблуждаващи, че конференцията е проведена от администрацията. Лойри се показва за ръководител на United States Leadership Forum и разпраща предложения от името на NY/NJ Reconstruction Leadership, само че в действителност инспекцията демонстрира, че той евентуално е единствен чиновник или член на въпросните организации.

демонстрира, че още преди този момент против него и неговата към този момент закрита компания Equity International има най-малко 16 правосъдни решения във Вирджиния, Вашингтон и Флорида. Те са за над 210 хиляди $, от които близо половината са отговорности за неплатен от него налог върху приходите. Самият Лойри афишира персонален банкрут през 2011 година, като дава като адрес същата пощенска кутия във Флорида - самият той е родом от там.

Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР