Наскоро разбрахме, че компаниите Oppo и Xiaomi активно работят върху

...
Наскоро разбрахме, че компаниите Oppo и Xiaomi активно работят върху
Коментари Харесай

Xiaomi показа работата на камерата, поставена под екрана на смартфона

Наскоро разбрахме, че фирмите Oppo и Xiaomi интензивно работят върху опцията за слагането на предната камера под екрана на смарт телефона. По този метод става допустимо основаването на екрани без каквито и да било прорези, заемащи на процедура цялата повърхност на предния панел. Не се постанова и потреблението на изскачаща камера, при която се употребява комплицирана механична структура.

За реализирането на тази функционалност камерата, както нормално е сложена в горната част на мобилното устройство. Но вместо разрез се употребява различен метод. Камерата е покрита със особено стъкло с невисок коефициент на отразяване и висока бистрота. Xiaomi употребява софтуерно решение, благодарение на което тази част на екрана става транспарантна единствено когато се прави фотография или се снима видео . Прозрачният пласт извършва ролята и на обектив на предната камера.

Xiaomi's Under-Display Camera Technology could be the ultimate solution for a Full Screen Display coexisting with a front camera! RT if you love it. #InnovationForEveryone pic.twitter.com/8e7EdEBn8J

— Wang Xiang (@XiangW_) June 3, 2019

Xiaomi прибавя, че при този способ не се постанова камерата и възможния разрез да бъдат допустимо най-малки, а това дава опция за повишение качеството на снимания материал. Благодарение на тази система може да се употребява камера с огромен оптичен датчик спрямо решенията с разрез или отверстие в екрана. Осен това, заобикаля се потреблението на каквито и да било механични съставни елементи с търкане, присъщи за изскачащите камери.

Xiaomi не посочи по кое време тъкмо смарт телефоните с сходни камери ще излязат на пазара. Засега протичат тестванията на новата технология.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР