Наскоро публикувано правителствено проучване във Финландия разкри, че мигрантите са

...
Наскоро публикувано правителствено проучване във Финландия разкри, че мигрантите са
Коментари Харесай

Проучване: Мигрантите са много по-силно представени в сексуалните престъпления

Наскоро оповестено държавно изследване във Финландия разкри, че мигрантите са били извънредно свръхпредставени в случаите на обезчестяване и полови закононарушения на деца през предходната година. Тревожните констатации на изследването отразяват данните, съдържащи се в отчет, оповестен единствено преди седмици от шведското държавно управление, който демонстрира, че имигрантите от първо потомство са съвсем три пъти по-склонни на обезчестяване, в сравнение с родените в Швеция шведи с шведски родители.

Проучването, поръчано от администрацията на премиера Сана Марин и извършено от Финландската младежка изследователска мрежа и Института по криминология и правна политика на университета в Хелзинки, откри, че лица, родени в чужбина, макар че съставляват по-малко от 7% от популацията на Финландия са близо 38% от обвинените в обезчестяване в страната през 2020 година, оповестява всекидневник Yle.

Проучването не включва % на лица от второ или трето потомство с имигрантски генезис, защото тези хора са просто посочени като " финландци ", в случай че са родени в страната.

Въпреки че имигрантите са задоволително доста показани в статистиката на престъпността в доста страни към този момент доста години, това последно държавно изследване демонстрира, че делът на родените в чужбина лица в половите закононарушения се е нараснал още повече във Финландия.

Може би още по-обезпокоително, делът на родените в чужбина лица, които са измежду обвинените в полово принуждение над деца, се е нараснал даже по-драматично, в сравнение с случаите на обезчестяване на възрастни от мигранти през последните години, достигайки 24% през 2019 година

Като цяло през целия интервал на проучване - който се организира сред 2011 и 2020 година - 27% от всички обвинени в обезчестяване са родени в чужбина, до момента в който 15 % от обвинените в полово принуждение над деца са родени в чужбина. Авторите на проучването означават също, че тези, които най-вероятно ще експлоатират полово деца, са млади мъже имигранти, като тези под 18 години съставляват забележителен % от причинителите.

През 2020 година измежду обвинените в обезчестяване 20,3% са от страни от Близкия изток, 1,4% са от Северна Африка, до момента в който страната на генезис е незнайна в 6,4 % от случаите, оповестява Yle.

Финландия не е изключение сходни резултати са открити в Германия, Франция, Дания, Австрия и Италия.

В опит да сведат до най-малко смисъла на националностите, районите на генезис и културите на родените в чужбина полови нарушители, откривателите настояват, че нито един фактор не може да изясни разпространяването на половите закононарушения, защото проблеми като неприятните умения за решение на проблеми, импулсивността, проблемите с регулирането на страстите и неприятното самочувствие са много чести при обвинените причинители.

Изследователите също по този начин подчертаха, че свръхпредставеността на мигрантите в половите закононарушения не може да се изясни единствено със обществено неравностойно състояние, като се уточни психологично заболяване, асоциално държание, използването на опияняващи субстанции и незаконно минало като други допринасящи рискови фактори.

" За да можем дейно да предотвратим полови закононарушения, би трябвало да разберем рисковите фактори и моделите на държание, свързани с тези, които правят закононарушенията ", разяснява Тииму Вауконен, откривател от Института по криминология и правна политика.

В светлината на тревожните числа, вътрешният министър на Финландия Мария Охисало призна, че проблемите с политиката на интеграция са явно налице и би трябвало да бъдат решени, като добави, че новопубликуваните статистически данни са " доста тревожни ".

" Това са доста тревожни числа ", сподели тя. " Със сигурност е ясно, че тези хора не разбрират по какъв начин правата на индивида и честността на хората се зачитат в нашето общество. Да, има какво да се прави от страна на държавното управление. "

Сред популацията на Финландия от 5,5 милиона души, през 2020 година има малко над 367 000 имигранти от първо потомство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР