Наскоро посетих кардиолог, за да попитам за здравето на моята

...
Наскоро посетих кардиолог, за да попитам за здравето на моята
Коментари Харесай

Кардиолог точно разясни връзката между здравето и алкохола

Наскоро посетих кардиолог, с цел да попитам за здравето на моята сърдечно-съдова система, предава персонален роман zdrave.to.

Лекарят беше много другарски надъхан, един от тези, с които можете да говорите. И освен разбрах здравословното си положение от него, само че и зададох няколко любопитни въпроса.

И по този начин, аз го попитах: какъв брой вино ( и по-точно аленото вино, защото то се смята за най-полезно за сърцето), може да пиете, тъй че да е потребно за сърцето и кръвоносните съдове?

Изненадващо той уточни съответно количество и даже ми даде повече детайлности по тази тематика.

Докторът удостовери сърдечно-съдовите изгоди от дребните дози вино. Според него алкохолът като цяло и по-конкретно виното имат съставни елементи, които служат за предварителна защита на избрани сърдечни болести.

Той сподели още, че в действителност освен аленото вино е потребно за сърцето, за което към този момент всички знаят, само че и бялото.

Червеното вино, сподели кардиологът, е с високо наличие на ресвератрол, който е здравословна за сърцето съставна част. Бялото вино съдържа по-малко ресвератрол, защото се счита, че не е толкоз потребно за сърцето.

Но се оказва, че ресвератролът в бялото вино се усвоява по-добре от тялото, в сравнение с този в аленото. Ето за какво бялото вино като цяло също има своите изгоди във връзка с здравето на сърцето.

Също по този начин кардиологът сподели няколко думи за коняка . Всички знаят, че в дребни дози тази напитка е потребна и за сърцето и кръвоносните съдове.

Кардиологът сподели, че в действителност има изгода от коняка за сърцето, само че той би трябвало да се ограничи до 30 грама от напитката (което е по-малко от чаша). Тоест, в случай че се пие повече, тогава изгодите се трансформират във вреди.

Ето какъв брой вино, съгласно кардиолога, можете да изпиете, с цел да е крепко сърцето ви.

Ако приказваме за дневната норма, то от позиция на кардиологията това са не повече от 200 мл вино за мъжете. За дамите тази доза би трябвало да бъде 1,5-2 пъти по-малка .

Превишаването на това количество може към този момент да не е потребно за сърцето, а за други органи, да вземем за пример за черния дроб и панкреаса, даже ще бъде доста нездравословно.

В същото време кардиологът не предлага да се пие вино всеки ден. Според него би трябвало да има почивни дни, с цел да може тялото да си почине. Също по този начин, при всевъзможни сърдечни проблеми, кардиологът поучава неотложно да се свържете със експерт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР