Наскоро, по време на Defcon конференцията в Лас Вегас, САЩ,

...
Наскоро, по време на Defcon конференцията в Лас Вегас, САЩ,
Коментари Харесай

Нова мода - дрехи, които заблуждават камерите за наблюдение

Наскоро, по време на Defcon конференцията в Лас Вегас, Съединени американски щати, видяхме технология, която трансформира Tesla колите във всевиждащи, преносими станции за наблюдаване.
 Tesla, Defcon, Трюман Кейн, Nvidia и по какъв начин Model S и Model 3 могат да бъдат преносими станции за всеобщо наблюдаване
Как колите Tesla могат да се употребяват за всеобщо наблюдаване

Едно малко USB може да промени доста

Технологията разрешава на датчиците в Tesla колите да записват лицата на преминаващите около тях хора, както и номерата на колите в близост, и чрез изкуствен интелект може да откри дали някой ни следи.

Оказва се, че в Съединени американски щати тези технологии в действителност да много публикувани.

Подобни камери с изкуствен интелект се инсталират по автомагистралите, по улиците на градовете, по кварталните лампи и общо взето на всички места.

По време на същата конференция в Лас Вегас дизайнерът и програмист Кейт Роуз показа личен артикул, чиято концепция е да противодейства на всеобхватното следене и наблюдаване.

Кейт е основала цяла линия дрехи, " украсени " с разнообразни регистрационни номера на коли.
 Снимка 438692

Идеята на ексцентричните облекла е да заблудят датчиците за наблюдаване и да обезпечат на притежателите им отбрана против нерегалментирано събиране на данни.

В сбирката има рокли, потници, якета, тениски и общо взето всевъзможен тип облекла, а цените им са налични съвсем за всеки, като якетата се продават единствено за 50 $.
 Снимка 438693
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР