Наскоро освободеният украински град Херсон е останал без електроснабдяване след

...
Наскоро освободеният украински град Херсон е останал без електроснабдяване след
Коментари Харесай

Жителите на Херсон са без ток след тежък руски обстрел

Наскоро освободеният украински град Херсон е останал без електроснабдяване след тежък съветски обстрел, съобщи Ройтерс, като се базира на шефа на Херсонска област.

Електроснабдяването в Херсон, който седмици наред остана без съществени комунални услуги, беше частично възобновено предходната седмица. Миналия месец украински сили си върнаха контрола над града от съветските сили.

Областният шеф на Херсонска област Ярослав Янушевич съобщи, че съветски обстрел е причина за прекъсването на електроснабдяването и сподели, че енергетици работят за отстраняването на казуса.

След като бяха под съветска окупация в продължение на съвсем девет месеца, жителите на Херсон в този момент живеят под опасността от непрекъснат обстрел против някои елементи от града от съветските войски, които се отдръпнаха на отсрещния бряг на река Днепър.

В други украински градове електроснабдяването също беше прекратено след съветски въздушни удари.

Украинският общоприет щаб заяви в своята всекидневна сводка, че е намалял броят на съветските военни и въоръжение в град Олешки. Той се намира покрай Херсон на следения от Русия бряг на Днепър. " Вражеските войски се отдръпнаха от някои обитаеми места в (региона на) Херсон и се разпръснаха в гори по протежението на автомагистралата Олешки–Гола Пристан ", сподели генералният щаб. " Основната част от войските са мобилизирани военнослужещи ", добави той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР