Наскоро, няколко дни преди осемнадесетия си рождения ден, получих поздравително

...
Наскоро, няколко дни преди осемнадесетия си рождения ден, получих поздравително
Коментари Харесай

18-годишните: Не знаех, че има избори, но щом е така, ще...

Наскоро, няколко дни преди осемнадесетия си рождения ден, получих приветствено писмо от Община Пловдив с „ най-искрени пожелания ". Направи ми положително усещане жестът и ми стана прелестно. После се зачудих дали по този начин не желаят да подтикват по-голяма интензивност в идните локални избори. Затова взех решение да запитвам мои познати, на които също им следва опция да гласоподават за пръв път, дали знаят, че има избори, считат ли да гласоподават и дали са осведомени за претендентите. Ето и техните отговори:

1. Виждам предизборни акции и по този начин разбрах, че ще има избори за кмет. Щом се срещна с това какво предлага всеки представител, не бих имала срещу да дам гласа си. Не съм осведомена за претендентите, само че ще се срещна. Една птичка обаче пролет не прави, по тази причина считам, че персонално моят глас няма да направи кой знае каква разлика.

2. Да, знам, че ще има избори, и несъмнено ще гласоподавам. Наясно съм с някои от претендентите. Мисля, че в случай че всеки, който има право, гласоподава, смяната е допустима. А това не лишава и доста време. Така ние ще избираме кой да ни ръководи.

3. Не съм сигурна още дали ще гласоподавам. Ако реша, ще се осведомявам кои са претендентите. Смятам, че всеки един глас е от голяма важност и би повлиял най-малко малко. Бих посъветвала връстниците ми да гласоподават, тъй като по този начин няма да изгубят нищо, а в противен случай, могат единствено да създадат нещата по-добри за града.

4. От такива събития не се интересувам и няма да гласоподавам, тъй като нямам избрана политическа позиция. Не знам кои са претендентите, само че бих се срещнал, в случай че измененията, препоръчани от всеки, засягат моето състояние. Не считам, че моят глас е от голяма важност, тъй като един глас не прави нищо. А и не мисля, че получаваме същинската информация за общински и държавни проблеми.

5. Не знаех, почтено казано, че има избори, само че щом е по този начин, ще гласоподавам. Не съм осведомена, само че ще потърся нещо по-подробно за претендентите, преди да избера който и да било.

6. Ще гласоподавам, безусловно! Всеки глас е от голяма важност, макар че доста хора не го осъзнават. Дори и да не се интересувате или да не разбирате от политика, отделете една-две минути най-малко да прочетете и да дадете своя глас. Бездействието страна не оправя!

7. Не знаех, че ще има избори, защото съм цяло лято отвън страната. Ще гласоподавам. Смятам, че гласуването е обвързване за всеки жител на една демократична страна.

8. Да, сигурно. Смятам, че е доста значимо да се разучи всеки един претендент, въпреки че персонално аз мисля, че партията, която стои зад тях, е от по-голяма значимост.

9. Наясно съм с идните избори и ще гласоподавам. Знам единствено трима от претендентите за Пловдив, само че ще се осведомявам по-подробно за останалите, преди да гласоподавам. Смятам, че всеки глас е от голяма важност и че дружно можем да създадем смяна, по тази причина бих посъветвала всеки човек с право на глас да се включи в изборите и да даде своя глас за човек, с чиито упоритости и планове за ръководството е осведомен и склонен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР