Наскоро нивата на замърсяване на въздуха са се увеличили в

...
Наскоро нивата на замърсяване на въздуха са се увеличили в
Коментари Харесай

Мръсният въздух заплашва жителите на Истанбул

Наскоро равнищата на замърсяване на въздуха са се нараснали в някои елементи на Истанбул и специалистите свързват увеличеното замърсяване с трагичната смяна на времето, съобщи БГНЕС.
Замърсяването е най-лошо в Алибейкой, квартал в Еюпсултан, и специалисти предизвестяват жителите на квартала да не прекарват прекомерно доста време навън. Професор Орхан Шен от Инженерния отдел по метеорология на Техническия университет в Истанбул сподели пред организация Демирйорен, че градът е изложен на високо налягане през последните 15 дни, " без никакви превалявания, ветрове и с висока температура ". " Те способстват за увеличението на замърсяването ", означи той. Професорът добави, че обстановката може да бъде тревожна изключително през зимата и предизвести хората да не излизат без маски, изключително вечер в региони с високи равнища на замърсяване. " По-специално възрастните хора би трябвало да бъдат деликатни ", сподели той.
Замърсяването е по-високо в някои региони и квартали, в това число Аташехир, Картал и Якачък. Шен свързва това с ниски температури през нощта и високи температури денем. „ И по този начин, виждаме повече хора да пускат печките си и в последна сметка - по-високо равнище на замърсяване “.
" Естествено е по-високо тук-там с повече отоплителни системи на въглища. Има изключително по-голямо замърсяване с частици ", добави той.
Според Шeн, метеорологичната конюнктура с високо налягане блокира да настъпи обстановка с ниско налягане с повече облаци и превалявания. " Това е обстановка, повтаряща се на всеки пет или шест години, за финален път се случи през 2011 година Температурите не са естествени за сезона. Не може да имате 25 градуса по Целзий през ноември. Това несъмнено не е положително време ", предизвести професорът.
Професор Хасан Байрам пък сигнализира заради увеличение броя на смъртните случаи от болести на белите дробове и сърцето. Според него увеличението на замърсяването на въздуха в Истанбул може да докара до гибелта на хронично болните пациенти или до утежняване на тяхното положение. Най-уязвими били възрастните хора и децата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР