Наскоро националната валута на Русия достигна най-ниската си стойност спрямо

...
Наскоро националната валута на Русия достигна най-ниската си стойност спрямо
Коментари Харесай

Рублата спадна до най-ниските си стойности от началото на войната

Наскоро националната валута на Русия доближи най-ниската си стойност по отношение на щатския $ от началото на присъединяване на страната в спора в Украйна.

Това е още един индикатор за усложненията на страната, защото спорът продължава, а стопанската система се бори със глобите, наложени от западните страни.

От предишния петък рублата се колебаеше към границата от 96 пункта по отношение на щатския $. Това съставлява най-достъпната оценка на съветската валута от военната намеса на президента Путин в Украйна през февруари миналата година, която провокира краткотрайно намаляване на рублата до 120 по отношение на $.

Рублата се откроява като една от най-слабо представящите се международни валути през годината, като означи спад от почти 30% по отношение на равнищата, следени през януари, когато се търгуваше на равнища от към 65 за $.

През юли валутата преодоля забележителен предел, който устройваше Кремъл, сигнализирайки за опасенията на пазара във връзка с Русия след краткотрайния опит за прелом на групата “ ” против президента Владимир Путин.

През миналата година икономисти отправяха предизвестия за съветската стопанска система, като приписваха провокациите пред нея на глобите и ескалацията на военните разноски. Налагането на ограничавания върху търговията с нефт и природен газ докара до 45% спад в приходите на Русия от енергоносители през първото тримесечие на годината.

За разлика от тях държавните разноски означиха скок от 34%, вследствие на което през първото тримесечие Русия записва бюджетен недостиг от $29 милиарда. Това съставлява спад от 107% спрямо регистрирания през миналата година бюджетен остатък от $14 милиарда.

Руските управляващи възприеха позиция на неподчинение в изискванията на продължаващия спор и глобите. Путин даже съобщи, че съветската стопанска система може да означи напредък през тази година, като Брутният вътрешен продукт може да надвиши 2%. Тези оценки обаче бяха подложени на критика от експерти от Йейл, които настояват, че те се основават на изборно подбрани стопански данни.

Те настояват, че по-малко забележими статистически данни демонстрират доста по-мрачни вероятности за съветската стопанска система.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР