Наскоро майка ми отпразнува 50-и рожден ден. Съпругът ми и

...
Наскоро майка ми отпразнува 50-и рожден ден. Съпругът ми и
Коментари Харесай

Синът решил да вземе от майка си подаръка, който й дала дъщеря

Наскоро майка ми отпразнува 50-и рожден ден. Съпругът ми и аз се консултирахме и стигнахме до извода, че би било неправилно да даваме идващите кухненски принадлежности. По-добре да дадем пари и да почива, където желае. Спестихме 2 хиляди $, сложихме в хубав плик и й предложихме благоприятни условия за най-хубавата почивка.

Искам да кажа, че нашата майка, като доста родители, постоянно по доста способи отхвърляше на себе си в интерес на мен и брат ми. Израснахме без татко, който напусна майка, когато бях на една година, а брат ми беше на 3 години. Влюби се в различен, не помни за нас и просто си потегли. Оттогава не сме имали никакъв контакт с него.

Като цяло на празненството на майката представихме брачна половинка и аз, поздравихме и разказахме какво е и с каква цел. Братът и втората му брачна половинка сервираха на майката полилей. Между другото, те като че ли са я подарили на сватбата. Е, да не се задълбочаваме.

Мама се зарадва на нашия подарък. Дълго мислеше, питаше какво е по-добре – да отида на море или в добър санаториум, да подобря здравето си.

В деня след тържеството майка ми ми се обади със сълзи и опрощение.

Оказва се, че брат ми блъсна мъж с колата си, той се озова в болница и желае пари, с цел да не напише недоволство в полицията. В противоположен случай брат ще бъди във пандиза. Колкото и да е необичайно, жертвата изиска единствено 2 хиляди $.

Майка несъмнено, ги даде – тъй като не искаше синът й да бъде вкаран в пандиза.

Разбира се, бяхме шокирани. Веднага брат се обади, той ни описа същата история. Дадоха му думи за поддръжка – всичко се случва в края на краищата. Е, най-малко потърпевшият си потегли.

Мина седмица и тогава разбрахме – няма случайност. Просто брат се заприказва с жена си и искаше да измами майка си и нас. Те към този момент са похарчили парите – купили облекла и телефон.

Без думи, какъв брой неприятно! В последна сметка майка ни постоянно ни даваше всичко най-хубаво, в никакъв случай не ходеше на никое място да почива. И той реши просто да й присвои парите.

Не сме споделили нищо на мама. Вместо това ще приказваме с брат ми – дано той да дава парите назад.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР