Наскоро колоезденето отново уби“ свой спортист. В спортното ходене, скоковете

...
Наскоро колоезденето отново уби“ свой спортист. В спортното ходене, скоковете
Коментари Харесай

Смърт на състезание

Наскоро колоезденето още веднъж „ умъртви “ собствен състезател. В спортното вървене, скоковете във вода нещастия също не липсват. И там гибелта идва. Понякога постепенно, само че несъмнено. Ето няколко случая, в които след случай лекарите губят борбата за живот.

Смърт в „ северния пъкъл “
На велотура „ Париж Рубе “ преди три седмици, който не инцидентно назовават „ северния пъкъл “, почина 23-годишният белгийски колоездач Михаел Гоолердс. Смята се, че това е най-трудната еднодневна конкуренция в интернационалния календар на този спорт. Там състезателите с изключение на да водят битка със противниците би трябвало да преодолеят и 17 павирани сектора. Един от тях стана и съдбоносен за Гоолердс. След грубо рухване пулсът му стопира и спортистът по неотложност е откаран в
 Михаел Гоолердс Михаел Гоолердс
реанимацията в Лил. Лекарите до последно се борят за живота му, само че по този начин и не съумяват да го спасят. В колоезденето гибелта на шосе си остава нещо всекидневно, даже и след 1995 година, когато умира италианецът Фабио Казартели и от този момент задължават състезателите да носят каски.

Вик и басейнът се оцветява в кръв
Бившият руски играч в скокове на вода Сергей Шалибашвили отпътува за Универсиада 83 в Едмънтън без треньор, което довежда и до нещастието на 10 юли. Той взема решение да направи комплициран скок с приплъзване 3 и половина пъти. Но по време на осъществяването си удря тежко главата в платформата на кулата и рухва в басейна. Последствията са голям брой счупвания на черепа, от които 21-годишният играч изпада в кома и малко по-късно умира от сърдечна непълнота.
„ Имах неприятно предусещане – споделя именитият американски скачач Грег Луганис, който става свидетел на случката. – Затворих си очите и си запуших ушите. Когато почувствах удара в кулата, разбрах че е станало нещо извънредно. Чу се вик. Когато изтичах до басейна видях доста кръв. Исках да скоча, само че след мен извикаха: „ Не го пипай! Не го пипай! ”

Убийство с мръсна топка
В първите години на бейзбола при започване на XX век играчите прибягвали към необикновени хитрости. Преди да хвърлят топката цапат я с тиня и едвам след това стрелят, с цел да затруднят противника. На 17 август 1920 година някогашният играч на „ Кливланд “ Рей Чепмън по този начин и не вижда топката. Не съумява и да върне удара, защото самият той е нокаутиран с тъкмо попадение в главата. Рей губи схващане, откаран е в болница, само че 12 часа по-късно умира. Чепмен е един от най-силните играчи за своето време, само че в историята влиза като една от жертвите на бейзболен мач.

Не дочака награждаването
На 7 юли 2013-а новозеладската лекоатлетка Лесли Кентуел печели съревнование по спортно вървене на 5 км на Таити. Победата е върхът в кариерата на 26-годишната спортистка. Но в очакване на награждаването внезапно й става зле и тя изпада в безсъзнание. В локалната болница за живота й лекарите се борят 3 дни, само че Лесли по този начин и не съумява да пристигна на себе си и умира от кръвоизлив в мозъка.

Прелетял през стената, се размазва в дърво
Бобслеят е един от най-опасните спортове, а първата най-голяма покруса става през 50-те
 Феликс Ендрих (вляво) Феликс Ендрих (вляво)
години. На 31 януари 1953 година олимпийският първенец Феликс Ендрих (Швейцария) незабавно след успеха на международното състезание отпътува на съревнование с четворката фасул в Гармиш-Партенкирхен (Германия). На един от завоите обаче шейната губи надзор, излетява от улея и се удря в дърво. Забутващите състезатели се отървават с леки контузии, само че водачът чупи врат. Той незабавно е откаран в болница, само че губи живота си.

Прах над планините край Сочи
Световната шампионка по халфпайп (б.р. исциплина в сноуборда) Сара Бърк по време на подготовка на 10 януари 2012 година в Солт Лейк сити извършва комплициран детайл, наименуван „ дабълкорк “. Приземява се на един крайник, не съумява да резервира равновесие и си удря главата в леда. Резултатът от контузията е скъсване на гръбначна артерия и кръвоизлив в мозъка. Канадката е сложено на изкуствено дишане и претърпява интервенция. Тя обаче не съумява да излезе от кома и след 9 дни сърцето й стопира. Според наследството органите са дарени, а прахът й е разпилян в планината край Сочи по време на зимната олимпиада 2014, за която Сара мечтае.
 Сифисо Лунгело Табета Сифисо Лунгело Табета
Смъртоносното салто на бодибилдъра
23-годишният бодибилдър Сифисо Лунгело Табета (ЮАР) взема решение да впечатли публиката освен със своята мускулатура, само че и с еластичност. Излизайки на сцената на съревнование през август 2017-а юношеският първенец на страната извършва салто, само че се приземява на глава и чупи гръбначни прешлени. Линейката идва стремително, само че по този начин и не съумява да върне младежа от ония свят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР