Наскоро Канада стана втората страна в света, която легализира канабиса

...
Наскоро Канада стана втората страна в света, която легализира канабиса
Коментари Харесай

Канада – най-големият пазар за легална марихуана

Наскоро Канада стана втората страна в света, която легализира канабиса на федерално равнище, и си завоюва възторженостите на милиони хора по света.

Канадците към този момент напълно умерено могат да влязат в контролирани от страната магазини и - още веднъж напълно умерено да си закупят няколко грама трева за персонална консумация.

Притежанието и развъждането у дома също към този момент не носи санкции, въпреки някои по-възрастни и старомодни хора към момента да звънят в полицията, с цел да рапортуват за употребяващи, споделят от CNBC.

 Защо марихуаната на улицата не е здравна
Защо марихуаната на улицата не е здравна

Има ли разлика сред тях?

Канада е първата страна от G7 (тук влизат още Франция, Германия, Италия, Англия, Япония и САЩ), която легализира канабиса на територията на цялата си страна.

 Снимка 384495

Истината обаче е, че Канада е разграничена на голям брой провинции, които независимо интерпретират и осъществяват смяната в общото законодателство. В това число и по въпроса за канабиса.

А това значи, че разпоредбите ще варират много на някои места.

Така да вземем за пример единствено в Онтарио и в Нунавут хората могат да купуват марихуана онлайн, а на във всички други провинции продажбата се случва единствено във физически магазини.

 Снимка 384493

На федерално равнище законът разрешава владеене до 30 грама, само че доста от провинциите може би ще наложат по-нисък предел на нарушаване.

Най-дискутиран е въпросът с потреблението на обществени места, защото се чака в другите юрисдикции да има и съществени разминавания, които ще обиден и максимален % хора.

 Вредна ли е марихуаната
Вредна ли е марихуаната

Какво и какъв брой ни коства удоволствието

Друг забавен проблем е този с прекосяването на границата към Съединени американски щати, където канабисът към момента е в графата с най-опасни опиати в книгите на федералната власт.

Летищата са зони, ръководени от федерални закони, и като такива имат правото да откажат да позволен човек през границата, в случай че той по някакъв метод е или е бил забъркан със " зелената промишленост ".

 Снимка 384498

Но дано въпреки всичко се фокусираме върху позитивите и демократичната политика на една от най-големите страни в света, която към този момент държи и най-големият пазар за легална марихуана на планетата.

Дори не можем да си представим какъв брой огромен ще е потокът от туристи, които ще желаят да се полюбуват на зимните пейзажи и ледници, до момента в който подръпват от изцяло законен, първокласен джойнт.

 Сексът и марихуаната
По-хубав ли е сексът, когато сме напушени

Как въздейства тревата на половото ни държание

През миналата година потреблението в Канада е била приблизително по 20 грама на глава от популацията и се равнява на към четири милиарда $.

 Снимка 384497

Очаква се през идната година страната да прибере над три милиарда от налог облага от продажба на марихуана, който е закрепен на стимулиращия коефициент от 10%. 75% от тези пари ще бъдат върнати в съответните провинции и ще бъдат вложени за общополезни цели.

А това ни се коства като една доста приятна форма на капитализъм с нотки на хипарски комунизъм. Браво на канадците!

 Снуп Дог, марихуаната, сушито и първата му готварска книга
Как да свиваме като Снуп Дог

Рапърът се оказа хала в кухнята
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР