Наскоро, както подсказва заглавието, в Египет е открит втори Сфинкс.

...
Наскоро, както подсказва заглавието, в Египет е открит втори Сфинкс.
Коментари Харесай

Още един древен сфинкс е открит в Египет

Наскоро, както подсказва заглавието, в Египет е открит втори Сфинкс. Мохамед Абел Азиз, генералният шеф на музеят на антиките в Кайро, съобщи, че статуята е с тяло на лъв и човешка глава, само че екипът не е в положение изцяло да откопае структурата заради суровия терен и околната среда.Комплексът от храмове Луксор и Карнак е открит в античния град Тива, който в началото е издигнат през 1400 година пр.н.е.

 1 second sphinx discovered in egypt science archaeology - Още един античен сфинкс е открит в Египет
Официално е открит през 1884 година, само че разкопките не престават до 1960 г.Процесът на основаване на скулптури с лъвски тела и човешки глави в действителност е бил много постоянно срещан в антични времена.Тази конструкция показвала гибелта на член от богато семейство и символизирала укрепването на връзката им със Сехмет, богинята на войната, която бил изобразявана с лъвска глава.

 2 second sphinx was discovered underground in egypt science archaeology - Още един античен сфинкс е открит в Египет
Вече знаете за известния Велик сфинкс в Гиза. Някои имат вяра, че Сфинксът в Гиза може да ги води до под земята комплекс, което значи, че в действителност сфинксът прикрива античен под земята град.


 4 sphinx egypt chambed giza - Още един античен сфинкс е открит в Египет
Ние не знаем на практика нищо за това, което се крие под Сфинкса, само че това, което знаем, е, че има доста скрити пасажи, които археолозите занапред би трябвало да разкриват даже след стотици години закъснение.

Hidden Truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР