Наскоро избраната в мексиканския парламент Норма Асусена Родригес, която беше

...
Наскоро избраната в мексиканския парламент Норма Асусена Родригес, която беше
Коментари Харесай

Освободена беше отвлечена депутатка в Мексико

Наскоро определената в мексиканския парламент Норма Асусена Родригес, която беше отвлечена във вторник, се върна в дома си, заяви губернаторът на района Мигел Анхел Юнес.
По неговите думи Родригес била със фамилията си, положението ѝ било положително. Не стават ясни елементи нито за това кой я отвлече, нито по какъв начин е била освободена. Юнес сподели, че управляващите и съответните служби водят следствие.
Родригес беше отвлечена на автомагистрала в централния щат Идалго.
Тя беше определена на първи юли да показа източния щат Веракус в долната камара на депутатите в мексиканския конгрес. Тя я представител на лявата партия на " Демократичната гражданска война ".
32-годишната жена би трябвало да заеме поста си на 1 септември. Щата, който ще съставлява, е един от най-агресивните в страната.
Родригес е пътувала по автомагистралата в Идалго, когато двама мъже са стреляли по колата ѝ и са умъртвили водача, след което колата се е обърнала. Нападателите са отбили от пътя и са я принудили да влезе в тяхната кола.
Това похищение идва съвсем месец, откакто кметът на град Наупан - Генаро Негрете Урбано, беше похитен и по-късно погубен в същия регион. Тялото на Негрете беше открито по-рано този месец.
Поне 48 претендент депутати бяха убити по време на предизборната акция тази година. Най-висок е броят на убитите в Гереро, където жертвите са 14.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР