Новоидентифицирана глутница застрашени сиви вълци броди из калифорнийската Сиера Невада

...
Наскоро идентифицирана глутница застрашени сиви вълци броди в калифорнийската Сиера
Коментари Харесай

Наскоро идентифицирана глутница застрашени сиви вълци броди в калифорнийската Сиера Невада, най-малко на 200 мили от най-близката известна глутница, съобщи Калифорнийският отдел за риба и дива природа в петък.

Глутницата беше забелязана в Националната гора Sequoia в окръг Туларе, където техници за диви животни откриха следи и събраха проби от изпражнения и косми за генетично изследване. Това е най-южната точка в щата, където е идентифицирана глутница.

Изследователите идентифицираха най-малко петима членове на глутницата, две женски, два мъжки и тяхната майка, пряк потомък на първия документиран вълк в Калифорния в щата в новата история, известен като OR7.

Преди OR7 да пресече държавните граници от Орегон до Калифорния в края на 2011 г., беше минал почти век без вълк да направи Калифорния част от своя ареал. Въпреки че сивите вълци са местни за Калифорния, по същество не е останало нито едно в щата до 20-те години на миналия век.

OR7 прекарва по-голямата част от 2012 г. в Калифорния, преди да се върне в Орегон през март 2013 г., където вероятно е намерил партньор в Каскадните планини и е сформирал това, което сега е известно като Rogue Pack, според Департамента по риба и дива природа на Орегон.

Изследователи откриха нова глутница застрашени сиви вълци в Калифорния. Изследователи откриха нова глутница застрашени сиви вълци в Калифорния. Michelle Harris, Samantha Winiecki-Love, Ryan Slezak и Colibri Ecological Consulting

Сивите вълци в Калифорния се считат за възстановяващ се застрашен вид според щатския и федералния закон и е незаконно да се убиват, но вълците остават незащитени в голяма част от Северните Скалистите планини след десетилетия на съдебни дела за щатски и федерални разпоредби.

Изследователите се застъпват за разширяване на защитените земи за сивите вълци, като твърдят, че те са основен вид, важен за цялостното здраве на екосистемата.

Решението на федерален съдия възстанови защитата на сивия вълк в 45 щата. Решението на федерален съдия възстанови защитата на сивия вълк в 45 щата. VW Pics/Universal Images Group/Getty Images

Новооткритата глутница се присъединява само към три известни глутници сиви вълци, живеещи в Северна Калифорния, глутницата Whaleback, глутницата Lassen и глутницата Beckwourth, според служители на дивата природа.

Въпреки че не са открили доказателства за възрастен мъж с новата глутница, служителите казват, че мъжкият за размножаване е потомък на глутницата Ласен, която се простира в окръзите Ласен и Плумас в Калифорния.

Когато Министерството на рибата и дивата природа на Калифорния съобщи, че е видяло нови вълци през май, защитниците на вълците празнуваха.

„За мен е голяма радост да видя как броят на вълците в Калифорния продължава да нараства, подпомогнат от силната държавна и федерална защита тук“, каза в изявление тогава Амарок Вайс, старши защитник на вълците в Центъра за биологично разнообразие. „Вълците преудивяват пейзажа и това е добре не само за вълците, но и за цели екосистеми.“

Ема Тъкър и Хана Сарисон от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР