Наскоро гражданско сдружение БОЕЦ изнесе скандалният факт, че от 2000

...
Наскоро гражданско сдружение БОЕЦ изнесе скандалният факт, че от 2000
Коментари Харесай

16 млрд. ДДС не е събрано, но в НАП си раздали 150 млн. бонуси

Наскоро гражданско съдружие БОЕЦ изнесе скандалният факт, че от 2000 година до момента над 16 милиарда лева Данък добавена стойност не е събрано и то по открити ревизионни актове, оповестява " Факти.бг ".

От организацията оповестиха: Става ясно още, че схемите за източване на Данък добавена стойност внезапно набират мощ след идването на ГЕРБ на власт, като не са спирали по време на всички ръководства за последните 20 години! Рекордни са годините 2011, 2012., като за 2011 година сумата на несъбраното и отписано Данък добавена стойност е в размер на над 1.1 МИЛИАРДА ЛЕВА! През същата тази година ГЕРБ откраднаха запаса на Здравната каса – над един и половина милиарда, с цел да покрият дупката в бюджета от източеното Данък добавена стойност! От следствията на " Биволъ " и други медии, както и от материалите и сигналите на БОЕЦ се разбра, че с източване на Данък добавена стойност и прехвърлянето на компании със отговорности на малоимотни лица са се занимавали даже депутати и други доближени до ГЕРБ и ръководещите партии.



От таблицата предоставена на БОЕЦ от Галя Димитрова – изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите, разбираме какви са сумите на несъбираемото Данък добавена стойност по години открити с влезнали в действие ревизионни актове на Национална агенция за приходите. Видно е, че максимален е размера на източеното Данък добавена стойност през 2011 година и 2012 година, сумарно съвсем ДВА МИЛИАРДА ЛЕВА и то по време на финансова рецесия, замразени приходи и обществени заплащания, докарали българите до обезсърчение, бедност и протести довели до оставката на държавното управление на Борисов през 2013 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР