Наскоро един от най-големите пиратски сайтове в България прекрати дейността

...
Наскоро един от най-големите пиратски сайтове в България прекрати дейността
Коментари Харесай

Filmisub – един от най-големите пиратски сайтове прекрати дейността си

Наскоро един от най-големите пиратски уеб сайтове в България приключи активността си. Оставяйки доста въпроси. Защо Filmisub прекратиха активността си? Хакнати ли са? Защо преименуваха фейсбук страницата си? ГДБОП ли ги смъкна? Какво ги накара да прекратят активността си?

“Сайта приключи активност вечно.
Няма да работи повече в никакъв случай под безусловно никаква форма.
Всички уеб сайтове, страници и групи в обществените мрежи, които се показват за нас предлагайки приложения и обещания за завръщане и продължение на активността нямат нищо общо с нас и са основани за да ви заблудят и злоупотребят по някакъв метод посредством потребление на името ни.
—————————————————————————–
Тhis website is permanently closed.
It will never work again. ”

Оказва се, че нито са свалени от българските управляващи, нито е имало хакерска офанзива против тях. Причината за отдръпването им са финансови проблеми. Разходите им надвишават приходите и не е допустимо да се поддържа услугата.

Причина е, че този вид уеб сайтове към този момент не са доходоносни.

Пиратските уеб сайтове бяха доходоносни преди години, когато легалните стрийминг платформи не бяха към момента в България. При съществуването на HBO Max, Netflix, Showtime и още доста други легални платформи, предлагащи кристално качество и улеснение, единствено против няколко евро на месец, потребителите не намират смисъл да употребяват сходни уеб сайтове. А огромните рекламодатели и реклами мрежи не популяризират в пиратски уеб сайтове и те се постанова да работят с дребни рекламни мрежи, които заплащат по-малко и по този начин не могат да покрият разноските си.

От друга страна за българските консуматори думата „ реклама “ е мръсна дума. Те постоянно употребяват софтуери за блокиране на рекламите, с което в допълнение ощетяват обичаните си уеб сайтове от доходи, посредством които да могат да се устоят и съществуват. Въпреки, че множеството такива софтуери оферират благоприятни условия за прибавяне на обичаните им уеб сайтове в „ изключение “, което да демонстрира рекламите в тях и по този начин да ги подкрепят, те рядко се възползват от тази опция. В следствие, когато тези запаси прекратят активността си, както в съответния случай потребителите са недоволните от станалото.

В мрежата към този момент се появиха доста подправени уеб сайтове и фейсбук страници, които се показват за Filmisub, само че имайте поради, че всички те са подправени и някой се пробва да се възползва от затварянето на уеб страницата. Възможно е тези страници да съдържат вируси или под някаква форма да откраднат персонална информация от вас. Ако в миналото Filmisub се завърне то ще е само на личния си домейн.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР