Наскоро Capcom обнови списъка си с игри, достигнали платинен статут,

...
Наскоро Capcom обнови списъка си с игри, достигнали платинен статут,
Коментари Харесай

Продажбите на римейка на Resident Evil 2 приближават тези на оригинала

Наскоро Capcom обнови листата си с игри, достигнали платинен статут, разкривайки, че продажбите на модифицираната версия на Resident Evil 2 се приближават до общите продажби на истинската игра.

До края септември 2019, компанията е продала 4.7 милиона копия. Продажбите на истинската игра са общо 4.96 милиона копия. Нужно е обаче да се означи, че играта от 1998 излезе само за платформата на PlayStation, до момента в който римейкът на Resident Evil 2 е мултиплатформено заглавие. И единствено за първите осем месеца след появяването си, римейкът се продаде в близо пет милиона копия, връх в историята на Capcom. Наближават коледните празници и е очевидно, че модифицираната версия на играта просто ще задмине продажбите на оригинала. Едва година след излизането си.

Сред другите любопитни данни, изнесени от Capcom излиза наяве, че огромният експанжън за Monster Hunter: World, Iceborne, се е продал в 2.8 милиона копия за по-малко от месец. Но това също не е учудващо, вземайки поради това, че базовата игра може да се похвали с потребителска база от 14.1 милиона продадени копия от началото на предходната година до момента. Сред другите игри на студиото, достигнали един милион продадени копия са Mega Man 11, Street Fighter 30th Anniversary Edition и Okami HD. Изобщо, Capcom са имали следващата сполучлива година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР