Наскоро американският сенатор Синтия Луммис, виден защитник на криптовалутите, представи

...
Наскоро американският сенатор Синтия Луммис, виден защитник на криптовалутите, представи
Коментари Харесай

Coinbase се сдоби с мощен съюзник в битката срещу SEC

Наскоро американският сенатор Синтия Луммис, изтъкнат бранител на криптовалутите, показа на 11 август юридическо мнение в поддръжка на Coinbase в правосъдното дело против SEC.

Луммис акцентира, че изработването на крипто регламенти попада в юрисдикцията на Конгреса, а не на SEC, като акцентира нуждата от поддържане на ясно разделяне на управляващите при оформянето на крипто пазара.

Искът на SEC твърди, че Coinbase е правила нерегистрирани брокерски, борсови и клирингови интервенции, което провокира доста внимание и реакции на национално равнище. Coinbase се опълчи, като изиска преустановяване на делото на 4 август, потвърждавайки, че SEC е надхвърлила своята пълномощия.

Според подаденото от Coinbase заявление преводите на тяхната платформа са продажби на артикули, а не договорни съглашения, свързани с бизнес стойност.

Сенатор Лумис твърди , че SEC надвишава пълномощията си, като се пробва да отбелязя съвсем всички криптоактиви като скъпи бумаги, нарушавайки законодателната роля на Конгреса.

Правният специалист Джеймс А. Мърфи от Metalawman също поддържа апела на Лумис за обективни регулации на криптовалутите.

Настойчивото покровителство на сенатор Лумис за крипто регулации отразява настроенията в промишлеността, като се стреми да балансира сред нововъведенията, отбраната на вложителите и регулаторната изясненост.

Като съавтор на законопроекта за крипторегулиране на Лумис-Гилибранд, тя се ангажира с ясни насоки за цифровите активи, учредени на теста на Хауи.

Законът за виновни финансови нововъведения, нейно законодателно предложение, се стреми към солидна регулаторна изясненост за цифровите активи.

Аргументите на Лумис имат отзив в цялата промишленост, като получават поддръжка от структури като Blockchain Association и Cryptocurrency Council for Innovation.

Нещо повече, оптимистичният туит на сенатор Луммис във връзка известието на PayPal за новата постоянна монета акцентира вярата ѝ в трайната световна финансова роля на криптовалутите.

Тя съобщи, че това акцентира интеграцията на криптоактивите в световната финансова система и приканва Конгреса да откри ясни регулаторни правила за продължение на водещата роля във финансовите нововъведения.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР