Наско Сираков ще търси помощ от премиера Бойко Борисов за

...
Наско Сираков ще търси помощ от премиера Бойко Борисов за
Коментари Харесай

Сираков е готов да приеме помощ от Борисов и Пеевски

Наско Сираков ще търси помощ от премиера Бойко Борисов за модернизирането на стадион " Георги Аспарухов ". Това беше едно от първите неща, които той показа на първата си конференция като нов главен акционер на " Левски ". Но Сираков акцентира, че ще моли министър-председателя само за стадиона и се надява да прояви схващане, както го е правил във връзка с други игрища в България.

" Няма да молим премиера да ни заплаща задълженията ", безапелационен беше голмайстор №1 в историята на " Левски ". След което изнесе и размера на самите отговорности - общо  23,94 млн. лева От тях заеми и главници - 11,70 млн. лева към " Главболгарстрой "  3,82 млн. лева, към Национална агенция за приходите - 4,4 млн. лева по съглашение, от които текущи 417 000 лв., по контракти на футболисти - 270 000 лева, за комисиони по прехвърляния - 130 000 лева, текущи разноски - 50 000 лв. за налози и такси.

За голяма част от тези отговорности се водят договаряния за опрощаване или разсрочване. Правят се и непредвидени жестове като платения от Спас Русев дълг на " Левски " в размер на 3 млн. лева Или пък решението на " Главбулгарстрой " да приключи дело за неплатежоспособност на клуба и да се съгласи на съглашение да си желае общо 7 млн. лева след 5 години, като през това време не текат лихви. Досегашните съществени рекламодатели " Национална лотария " и " Нове холдинг " пък също имат да получават към 7 млн. лева, само че техният падеж бил 2023 година Прекратено е и делото, заведено от някогашния треньор на тима Станимир Стоилов, което беше наречено от Сираков " срамно ".

Най-големият проблем сега били заплатите на футболисти, чиновници и треньори. От началото на годината до 2 май са се натрупали за изчистване 1,8 млн лева, а в клубната каса в момента има 100 000 лева. Затова и Сираков ще стартира самостоятелни диалози с всеки от клуба. " Този златен дъжд и финансов оазис на Герена към този момент е завършил. Апелирам всеки, който е на работа да прояви почитание към институцията " Левски ". Когато е имало пари, всичко е било плащано на секундата. Трябва обаче да стиснем зъби и да стегнем коланите. Това е най-тежкият миг в 106-годишната история на клуба. Тук става въпрос за ориста на " Левски ". Искам да изкажа голяма признателност на почитателите. Да продължава клуба да диша се дължи на тях. " Левски " ще стъпи на крайници, само че трябват години ", съобщи Наско Сираков.

Той води ежедневни диалози с компании и предприемачи за спонсорство, само че много от тях били " в позиция на ослушване " поради тежката икономическа обстановка и новия закон за
хазарта. Запитан дали би приел помощ от Делян Пеевски, който към този момент подари 500 000 лева на " Левски ", Сираков отговори: " Не познавам Делян Пеевски, само че в името на " Левски " към подготвен да пия кафе с всеки, който има чисти и транспарантни пари. В името на " Левски " ще пия кафе с папата и Ел Чапо, в случай че би трябвало. " Левски " ще е обезпечено най-прозрачния клуб в цялата страна. Гарант съм, че няма да има подмолна сделка по каквато и да е тематика. Дълговете, както сме си ги натрупали, по този начин и ще си ги почистим сами. Убеден съм, че ще се оправим. "

Новият мощен човек в клуба обаче по този начин и не изложи съответно вижданията си по какъв начин счита да устоя клуба, като се изключи че нямало да се разчита повече на модела " бащица ". Но от думите му пролича, че се надява почитателите да продължат да оказват помощ на клуба. " Феновете осигуриха от началото на годината основната част от финансирането на клуба. Имаме голям капацитет в тяхно лице. Убеден съм, че тази година ще създадем връх по продадени абонаментни карти ", сподели той.

След което съобщи, че стартира политика на рестрикции. Бюджетът на " Левски " ще бъде скъсен най-малко на половина. " Важно е първо да си стегнем коланите и да стартираме да сторим къщичката си от основите. " Локомотив " (Пловдив) има 4 пъти по-малък бюджет от нашия, а бяхме надиграни тотално...  " Левски " е стигнал до тази обстановка, защото е харчил доста повече, в сравнение с е изкарвал. Това повече няма да се случва! Скъпоплатени чужденци да остават отвън групата или запаси като през вчерашния ден (б.ред. - загубата с 0:2 от " Локомотив " за купата) е прекомерно огромен разкош. А може да се окаже и смъртоносно, като в тази ситуация. Ще бъдат преразгледани длъжности, позиции и заплати. Тук става въпрос за спасяването на клуба ", уточни Наско Сираков.

Той към този момент разгласи и първия напускащ - спортният шеф Ивайло Петков, който научи това от конференцията, защото Сираков призна, че още не е приказвал с него. Вече има набелязани имена за тази позиция. Има възможност да се стигне до разлъка и със спортно-техническия екип, тъй като недоволството от представянето на тима не бе скрито. " Ще проведа още един диалог с Петър Хубчев и тогава ще решим бъдещето му. Никой не е благополучен с това, което се случва с тима. В първия състав има безспорен дисбаланс - имаме контракти с шестима вратари, а в това време имаме единствено трима нападатели и четирима бранители, с Живко Миланов - петима ", сподели Сираков.

Сред първите му решения е било и да се раздели с част от получения от Васил Божков дял (86,6% от акциите на клуба). Така Сираков остава с 51%, които разгласи за неприкосновени. С тях той би се разделил само, в случай че получи оферта, която да удовлетворява почитателите и клуба, а такава не се очертавала " в близко и далечно бъдеще ". Останалите 35% ще бъдат владеене на Константин Папазов, който щял да бъде потребен на клуба в доста аспекти. " На него и фамилията му имам повече доверие от себе си ", изясни Сираков. На идното общо заседание на клуба (пренасрочено за 16 юли) в Наздорния съвет на клуба ще влезе представител на почитателите.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР