Наситена програма с концерти и спектакли в месеца на любовта

...
Наситена програма с концерти и спектакли в месеца на любовта
Коментари Харесай

Музика и спектакли в месеца на любовта

Наситена стратегия с концерти и спектакли в месеца на любовта предлага на сцените си Варненската опера. Точно на 14 февруари е „Една любовна вечер в операта“ с класическите шлагери на всички времена от Л. Бърнстейн, Дж. Верди, Дж. Пучини, Р. Щраус, П. И. Чайковски и други композитори. В това обичано обичайно събитие за Варна този път под палката на основния диригент Ян ван Маанен ще пеят солистите на Държавна опера Варна Ирина Жекова, Линка Стоянова, Даниела Дякова, Силвия Ангелова, Валерий Георгиев, Михаил Михайлов, Пламен Димитров и Свилен Николов, оповестиха от пресцентъра на Театрално-музикалния продуцентски център в морската столица.   %d1%82%d0%b0%d0%b1%d0%b0%d0%ba%d0%be%d0%b2

За почитателите на латино музиката и танците е концерт-спектакълът „Моята буйна латино любов“ на 10 и 11 февруари на сцена“Ротонда“. Освен на буйното танго, публиката ще се наслаждения на нежната румба и чувствената бачата в осъществяване на актьор хористите на Държавна опера Варна Красимира Митева, Марина Иванова, Десислава Касчийска и Димитър Илиев, дружно с танцьорите от Sunny Dance Studio Станислава Томова и Георги Цанев. Водещ е Пламен Георгиев, а на пианото Соси Чифчиян.

Празничното въодушевление стартира още от началото на седмицата с музиката на А.Л.Уебър и неговите „Котки“.На 7 февруари ще тържествува сантименталната обич сред Жизел и Алберт в балетния евъргрийн“Жизел“ от Адолф Адам, по хореографията на Сергей Бобров,в основните функции ще танцуват прелестните балетни актьори Весела Василева и Павел Кирчев. Диригент е Борис Спасов.

Голямото февруарско музикално събитие е несъмнено симфоничният концерт на 9 февруари на съществена сцена, когато на диригентския пулт ще застане изключителният маестро Емил Табаков, прочут със своята виртуозност и перфекционизъм.За своя пръв варненски концерт през 2018 година той е подбрал произведения от титана на музиката Лудвиг ван Бетовен и от един от най-големите симфоници на XX век Дмитрий Шостакович.

„В ритъма на музиката“ се назовава занимателният учебен театър за по-младите на 12 февруари. Под формата на игра те ще се срещнат с характерностите на най-важните принадлежности в оркестъра.Режисьор на музикалното премеждие е Сребрина Соколова, сценарист Пламен Георгиев, а диригент Ганчо Ганчев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР