Наситена и интересна програма и тази година предлагатМайските дни на

...
Наситена и интересна програма и тази година предлагатМайските дни на
Коментари Харесай

Богата и разнообразна програма за Майските дни на културата „Сливенски огньове“

Наситена и забавна стратегия и тази година предлагатМайските дни на културата „ Сливенски огньове “. Включени саконцерти, изложения, филми и фестивали, атрактивни прояви и участници.

За първи път в града ще гостува шоу-спектакълът наНационалната гвардейска част „ Искри “.Зрителите в Сливен могат да гледат още загадъченТеатър на огъня и сенките,да слушат песните на големибългарски реализатори катоГрафа, Дует „ Шик, Мими Иванова и Развигор Попов, неповториматаЙорданка Христоваи да видят осъществяването нафолклорните ансамбли „ Пирин “ и „ Сливен “.

Откриването на „ Сливенски огньове “ ще бъде на 4 май от 18,30 ч. с церемония концерт на Симфоничния оркестър, с шествие наартисти отТеатър на огъня и сенките„ Файъртър “и обичайното запалване на символния огън за празничните дни.



В рамките на Майските дни на културата ще бъдат отбелязани183 години от рождението на Хаджи Димитър, Европейската нощ на музеите и галериите, Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската книжовност.

В програмата са включени още 25-тото издание на Националния фестивал на детската книга и 24-ти Международен танцов фестивал „ Приятелство без граници “.
Майските празници на културата ще завършат с показване на заглавия от „ София филм фест 2023 година “

Община Сливен кани жителите и гостите на града да посетят разнообразните събития през целия месец, в които всеки ще открие забавни акценти за себе си.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР