Наситена фестивална програма в Самоков съживява и разтърсва града Street

...
Наситена фестивална програма в Самоков съживява и разтърсва града Street
Коментари Харесай

Street Art Fest Samokov 2018 с трето издание

Наситена фестивална стратегия в Самоков съживява и раздрусва града

Street Art Fest Samokov 2018 се организира за трета поредна година в град Самоков, като всяка последваща е все по-разчупена и наситена от начинания. Негови основатели са SEED Foundation - организация, която има за цел да спомага на обществото и на страната за реализиране на интеграция и развиване на жителите.

Фестивалът започва на 7 април с работилници по снимка, crafts, дневни и вечерни събития с посетители DJ-и, съревнование по streetball, изкуство в градска среда, прожекции на късо кино с КИНЕМАТОГРАФ.БГ и показване на книги на самоковски създатели. Прогарамата тече с цялостна мощ и жителите са разчувствани от предлаганите за всички хора разнообразни действия.

Работилницата по Фотография беше ръководена от Борис Павлов - аниматор и фотограф, който сподели на присъстващите по какъв начин се прави продуктова снимка и каква е тайната в снимането на елементи.

В Работилница " Crafts ", отпред с Таня Михаилова, бяха направени по случай Великден свещи във формата на яйца от елементарен и пчелен восък, а по-късно и модерни циментови саксии с дизайнерски калъпи.

Небезизвестните, изобретателни и провокативни Destructive Creation бяха основните настоящи лица в Изкуство в градска среда. Те направиха намеси в общественото пространство, апаратура, с която облагородиха града и поправиха счупени пейки.

На 5-ти май от 15:00 часа следва състение от streetball, което ще се организира на открита спортна площадка " Тотка ", град Самоков. Турнирът ще се реализира в три категории: 13-15 година, 16-18 година, над 18 година Желаещите да вземат присъединяване е належащо да се запишат авансово на страницата на SEED Foundation.

Дългоочакваният заключителен концерт е с дата 11 май от 17 часа на площад " Захари Зограф ", където самоковският актьор O.J. ще подгрее гостите. Участие ще вземат Young BB Young, ЖЛЪЧ, KATTY Dance Studio, Елена Несторова и танцова школа към Народно читалище " Отец Паисий ", гр. Самоков.

След концерта, страстите и танците ще продължат с after party в Hub-a - отворено пространство за младежи, работещи на свободна процедура, езикови и художествени ателиета и място за събития.

Street Art Fest Samokov 2018 се организира с голямата поддръжка и подпомагане на Община Самоков, BG Бъди деен, Hub-a и Hotel Arena Samokov.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР