Насилието във всичките му форми спрямо журналисти е недопустимо. За

...
Насилието във всичките му форми спрямо журналисти е недопустимо. За
Коментари Харесай

Министри от ЕС клеймят преследването на журналисти. Вицето Захариева мълчи

Насилието във всичките му форми по отношение на публицисти е неприемливо. За 27 години Организацията за сигурност и сътрудничесто в Европа (ОССЕ) е натрупала задоволително обстоятелства, с цел да одобри специфичен документ, гарантиращ тяхната сигурност.
Това съобщи ръководителят на ОССЕ Енцо Моаверо-Миланези по време на прес-конференция в Милано на 7 декември. Моаверо-Миланези е външен министър на Италия. Той увери, че показва общата позиция на всички външни министри от страните-членки на Европейски Съюз, които съставляват организацията.

Свободата на словото и медиите е извънредно огромна полезност и ние сме длъжни да защитим тази независимост, безапелационен е Моаверо-Миланези. В своето ревю той изрази угриженост за „ сигурността на публицистите, плурализма в медиите, непрозрачната благосъстоятелност, персоналните набези против публицисти и медии, тяхното гонене “. Това крие големи опасности за тях, до момента в който правят своята работа. Затова би трябвало да бъдат предпазени “.

В българските медии не се появи даже известие за изказването на ръководителя на ОССЕ, както и за позицията на вице.-премиерът и външен министър на България Екатерина Захариева по тематиката. Тя подкрепила ли е документа и какво планува държавното управление в тази посока. Български публицисти сега са подложени на напън от разнообразни институции – разследване, прокуратура, данъчни и финансови структури. Медийната среда се намира в сериозна точка на заглушаване на свободното слово е неяснота на собствеността. България се намира на 111-то място по независимост на словото и медиите, което е най-ниското откогато страната ни е включена в мониторинг по премерване на този проблем. Чужди медии от дълго време пишат за нечистата медийна среда в България, основна заслуга за което има олигархът от Движение за права и свободи Делян Пеевски, притежаващ и контролиращ необятен кръг от медии, обслужващи избрани политически и корпоративни ползи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР