Насилието у нас се интерпретира погрешно. Не се познава и

...
Насилието у нас се интерпретира погрешно. Не се познава и
Коментари Харесай

Насилието у нас се интерпретира погрешно, смята Бисер Петков

Насилието у нас се интерпретира неправилно. Не се познава и законодателството на страната по повод политиките за децата.

Това съобщи министърът на труда и обществената политика Бисер Петков по време на районна конференция, отдадена на интелигентните вложения в тактики и партньорства за предварителна защита и битка с насилието над деца, проведена от министерството.

Темата за насилието на деца е публично сензитивна, а като страна по Конвенцията за детето на Организация на обединените нации България развива политиките за отбрана правата на децата. Живот без принуждение за всички деца е в основата на създадената Стратегия за детето, която стана мотив за интензивни митинги.

Според Георги Богданов от Обединение " Детство без принуждение " по тематиката би трябвало да се работи проведено, като се обединят политиката с Неправителствени организации. Той посочи неналичието на калкулации на икономическите последствия след претърпяно принуждение.

Изследване на обединяването през 2018 година демонстрира, че 2/3 от родителите са ползвали физическо наказване, 88% от интервюираните родители обаче осъзнават, че физическото наказване не е дейно възпитателно средство. Малка част не престават да санкционират децата си с този способ.

" В България родителите и жителите отхвърлят изрично насилието над деца ", акцентира Богданов. Затова " Детство без принуждение " ще насочи напъните си към подкрепяне родителите, които не знаят по какъв начин да заместят физическото наказване.

Атаките към политиките за детето идват от десни политици, от агитация за обезценяване на науката, положителните достижения, правата на индивида и развиването на мира и демокрацията по думите на Богданов. Според него Неправителствени организации би трябвало да са по-активни в връзката с хората.

Близо 1 милиард малолетни на възраст сред 2 и 17 години са претърпели физическо, прочувствено или полово принуждение, съгласно данни на Световната здравна организация от 2017г.

България не поддържа единна база данни за случаите на принуждение. Според прокуратурата 2379 малолетни и 1941 малолетни са потърпевши от закононарушения през миналата година. Постъпили са 1 106 сигнала за принуждение над деца, демонстрира отчет на Агенцията за обществено подкрепяне, до момента в който случаите на експанзия в учебно заведение се усилват, като с това нараства и вербалната експанзия.

Във форума взеха присъединяване над 140 специалисти и представители на държавни институции от 10 страни от района, както и представители на СЗО, УНИЦЕФ. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР