Насилието над децата има много лица. И, за да го

...
Насилието над децата има много лица. И, за да го
Коментари Харесай

Заедно срещу насилието над децата

Насилието над децата има доста лица. И, с цел да го забележим, трябват очи.

Да обединим напъните си в името на нашето бъдеще, приканват от обединяване " Детство без принуждение " и канят всички съпричастни на среща на 14 септември от 11:00 до 14:000 до пресечката на булевардите " Витоша " и " Патриарх Евтимий ", при започване на пешеходната зона пред НДК.

Насилието над деца ни коства доста - като хора, и като общество.

Шамари, крясъци, унизителни санкции у дома; тормоз в учебно заведение, в интернет; полово и физическо посягане - насилието над деца има доста лица.

И се среща на всички места към нас, във всички кръгове на обществото, без значение от икономическо положение, етнос, обществено състояние.

Днешните деца жертви е по-вероятно на следващия ден да се борят с депресии, зависимости, неуспехи в учебно заведение, да влязат в спор със закона или самите те да се трансфорат в насилници. Проблемът се задълбочава, а държавните политки и механизми все по-малко съумяват да се оправят с него.

„ Време е да застанем дружно против насилието над деца и да желаяме смяна. Да обединим напъните си за едно по-добро на следващия ден “, приканват от обединяване " Детство без принуждение ".

Ето какво споделя писателят Георги Господинов за детство без принуждение

 

 

Писателят от дълго време моли родителите да затворят " шамарената фабрика ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР