Насила хубост не става, но пък парите са си пари.

...
Насила хубост не става, но пък парите са си пари.
Коментари Харесай

ЗАПОВЕД: Бойко наредил на Вежди да стане шеф на НС – изтъкнал 2,6 млн. „причини” в КТБ

Насила красота не става, само че пък парите са си пари. Заради 2,6 милиона лв. Вежди Рашидов направи забележителен пирует и се нави да бъде началник на Народното събрание предишния петък.

Ден по-рано Вежди дръпна прочувствена тирада, че няма по какъв начин да стане пръв измежду равни, като беше приветстван от цялата зала.

Според източник на „ Галерия ”, обаче, доайенът измежду депутатите бил навит не от Христо Стоичков, както наивно се написа.

Лично Бойко Борисов му заповядал да одобри поста. Лидерът на ГЕРБ позвънил на Веждичката и му изискал противоположен жест поради избавените 2,6 милиона лв. на скулптора, които щяха да потънат в КТБ, оставени там за висока рента.

Не е загадка, че през 2015 година персонално Борисов се намеси в качеството си на министър председател, с цел да избави влоговете на своя министър.

Тогава Вежди Рашидов „ извади “ милионите си в Корпоративна комерсиална банка с две цесии.

Това стана ясно от документи, оповестени в блога на журналиста Мирослав Иванов.

Реклама

Едната цесия – за 661 122.53 лв. – е с компанията на Богомил Манчев „ Риск инженеринг – Д “ ЕООД. Другата е за 1 939 995.52 лв.. Цесионерът е „ Кимпекс енерджи “ АД.

Така Вежди Рашидов избавил 2 601 118.05 лв. влогове в затворената през юни 2014 година банка на Цветан Василев.

Без цесиите, по силата на Закона за гарантиране на влоговете в банките, той трябваше да получи 196 000 лв. и да чака за тях началото на формалното погашение от Фонда за гарантиране на влоговете в банките, т.е. до 4 декември.

Тогава Богомил Манчев отхвърли да разяснява за какво се е навил на цесиите. Но съгласно слуховете е бил натиснат персонално от Борисов. Срещу какво – единствено двамата знаят.

Иначе ориста на Рашидов е била решена още в четвъртък – 20 октомври, до момента в който актьорът още отхвърля да е непрекъснат началник на Народно събрание.

Точно в този ден Корнелия Нинова приела офертата на ГЕРБ и Движение за права и свободи за поддръжка на кандидатурата на Вежди.

Останалите 24 часа са били разигравани сценки, с цел да може маневрата на Рашидов да наподобява по-драматична и в името на народа…
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР