Нашумялата в последните дни архитектурно-строителна компания Артекс Инженеринг публикува в

...
Нашумялата в последните дни архитектурно-строителна компания Артекс Инженеринг публикува в
Коментари Харесай

Артекс плашат да съдят всички, оклеветили ги за заменката с Цветанов

Нашумялата в последните дни архитектурно-строителна компания " Артекс Инженеринг " разгласява в профила си във " Facebook " мнение на наетата от тях правна адвокатска фирма " Пенков, Марков и сътрудници " по отношение на избухналия скандал с добития от Цветан Цветанов апартамент в жилищна кооперация, намираща се в елитния столичен кв. " Изток ", издигната от компанията.
 Тома Биков: Има социална настройка да се вършат отстъпки на политици Обновена
Тома Биков: Има социална настройка да се вършат отстъпки на политици

Биков се надява компанията да не е получила " помощ от политик " - Цветанов

Юристите изясняват, че с нотариален акт за подмяна на недвижими парцели от 12 юни 2018 година " Артекс " са трансферирали на Цветанов и брачната половинка му собствеността върху апартамент в новопостроената жилищна постройка, находяща се на ул. " Латинка " № 8, с повърхност от 239.90 кв. м, гараж и съответните идеални елементи от правото на градеж.

Допълва се, че в подмяна Цветанов и брачната половинка му са трансферирали на " Артекс " собствеността върху два жилището на ул. " Елемаг " № 22, с обща повърхност 192.76 кв. м, дружно с два подземни гаража и идеални елементи от собствеността върху земята. За равнене на стойностите на заменяемите обекти Цветанов e заплатил сумата от 100 000 лв. .
 Цветанов пита дали след инспекциите ще получи опрощение
Цветанов пита дали след инспекциите ще получи опрощение

Няма нищо нелегално към моите парцели, уверен вторият в ГЕРБ

Според юристите на " Артекс " сменените жилища били в един и същи квартал и на еднообразно влиятелни улици . Апартаментът на ул. " Латинка " е новопостроен, до момента в който получените в подмяна два по-малки жилището били с усъвършенствания и добре обзаведени , а също така към тях е трансферирана и собствеността върху прилежащите идеални елементи от терена.

" Горните ценообразуващи фактори (локация на обектите, степен на комплектност и подобрения) обосновават равностойността на обектите , предмет на подмяна, заради което плануваното изравнително заплащане регистрира само разликата в квадратурата на сменените обекти (около 40 кв. м - по към 1280 евро на кв. м, което с оглед предмета и спецификата на договорката се явява доплащане на пазарно равнище ) ", настояват от правната адвокатска фирма, наета да пази ползите на " Артекс ".
 Румен Радев: Антикорупционният закон е беззъб по отношение на Цветанов
Румен Радев: Антикорупционният закон е беззъб по отношение на Цветанов

Не спекулирайте с етническия мир, прикани президентът

Според юристите на строителната компания било неточно изказванието, че Цветанов е придобил първокласния апартамент на цена 342 852 лв. , като това била данъчната оценка на жилището, която е посочена в акта като част от наложителното наличие на всеки нотариален акт. Всъщност Цветанов бил придобил апартамент в подмяна на други два по-малки жилището (завършени и добре обзаведени) и доплащане.

Според правната адвокатска фирма договорката била изцяло законосъобразна и общоприета.

В края на позицията се насочва опасност , че след обзор и разбор на другите изявления и изявления по проблема, " Артекс " щели да подхващат правосъдни дейности (в това число искове за вреди ) против всички лица и организации, които " с оскърбителен и набеждаващи изказвания уронват безупречната комерсиална известност на сдружението ".
 Цветанов остана единствено с два жилището
Цветанов остана единствено с два жилището

За нов апартамент е доплатил със 100 000 лв. от заем и спестявания

Трябва да се означи обаче, че юристите въобще не загатват, че новото жилище на Цветанов разполага и с " ВИП асансьор ", който като се изключи че усилва квадратурата на жилището, също по този начин е свръхекстра, тъй като е независим, т. е. се употребява единствено от Цветанов и фамилията му, като свързва двата независими гаража на Цветанов непосредствено с жилището. Това е извънредно рядко срещана екстра в жилищното строителство у нас , което допуска и неимоверно повишаване на цената.

Покрай абсурда също по този начин стана известно, че постройката на " Латинка " 8 е една от най-луксозните в столицата и страната, което значи, че аналогията сред двете здания е доста проблематична , тъй като цената на един квадратен метър в двете здания е доста друга, като съгласно разнообразни информации в постройката, където е новото жилище на Цветанов, цените на квадратен метър стартират от 2400 евро, само че по-скоро вървят към 3000 евро на квадрат .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР