"Нашият топ приоритет остава безопасността на пътната инфраструктура", заяви министърът

...
"Нашият топ приоритет остава безопасността на пътната инфраструктура", заяви министърът
Коментари Харесай

Петя Аврамова: 2019 година ще е ключова за пътното строителство

"Нашият топ приоритет остава сигурността на пътната инфраструктура ", съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова по време на Осмия спорен конгрес „ Строителството през 2019 година – вероятности и провокации.
„ Новият политически сезон стартира динамично. Очаква се строителството да бъде един от моторите на икономическия напредък през 2019 година Смятам, че 2019 година ще бъде основна и за пътното строителство, тъй като в Министерство на регионалното развитие беше дадена зелена светлина за близо 3 милиарда лева Нашият топ приоритет остава сигурността на пътната инфраструктура. АПИ прави инвентаризация на пътищата, какво е положението на настилките, кои са най-проблемните сектори. Ще се приоритизират най-тежките трасета и ще бъдат заложени в бюджетите за идващите години “, съобщи Аврамова и акцентира, че ще бъдат безкомпромисни към качеството на осъществяване на мостовите уреди.
„ Ще продължим с построяването на Автомагистрала „ Хемус “,, която е неоспорим приоритет на държавното управление. До края на тази година се чакат да бъдат оповестени публичните поръчки за още два сектора. Това са 137 км нови от Автомагистрала „ Хемус “. Имаме политическа воля част от плановете да бъдат построени с публично-частно партньорство. Общата планирана стойност на плановете е над 3 милиарда лева “, сподели още Петя Аврамова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР