Нашият скалп оказва голямо влияние на облика на косата. Произвежданият

...
Нашият скалп оказва голямо влияние на облика на косата. Произвежданият
Коментари Харесай

Забравете за мазния скалп завинаги с тази икономична, домашна маска за коса

Нашият скалп оказва огромно въздействие на образа на косата. Произвежданият от нея себум обаче дава отговор за степента й на омазняване. Понякога той създава доста повече и тогава блясъкът и еластичността бързо се трансформират в омазнени кичури. Причините за увеличеното произвеждане на себум са разнородни и доста самостоятелни: хормонален дисбаланс, стрес, неправилни грижи, прекомерно постоянно измиване, диета или влечение към омазняване.
Какво обаче можем да създадем, с цел да възстановим салдото на скалпа си и да се отървем от омазняването? Имаме решението: бърза и икономична маска за коса с лимон и белтък! 
Яйцата са богати на витамини А, D и Е, протеини и мастни киселини, които оказват помощ за запазването на блясъка в косата.
Лимонът е най-подходящ за мазния скалп, защото лимоновият сок има способността да всмуква непотребните мазнини. Лимонът е с високо наличие на витамин С, което води до мощна коса, а киселинната му природа ще ви помогне да почистите косата си в дълбочина. Освен това,  лимоновият сок е чудно средство и за битка с пърхота, защото има противогъбични свойства.
Ето какво ви би трябвало за подготвяне на маската:
- 1 яйчен белтък
- ½ лимон
НАЧИН НА УПОТРЕБА:
Разбийте белтъка. Добавете изстискания лимон в купа. Смесете яйчния белтък и лимоновия сок дружно и разбъркайте до момента в който получите гладка консистенция. Нанесете върху влажна коса от горната страна надолу. След това вържете косата и покрийте с шапка за баня. Оставете тази маска да престои 30-45 минути и изплакнете с шампоан.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР