„Нашият протест беше политически яхнат. Ние се разграничихме, пуснахме декларация”.

...
„Нашият протест беше политически яхнат. Ние се разграничихме, пуснахме декларация”.
Коментари Харесай

Асоциацията на заведенията се разграничи от политиците ВИДЕО

„ Нашият митинг беше политически яхнат. Ние се разграничихме, пуснахме декларация”. Това съобщи в предаването „ Плюс-Минус. Коментарът след новините” Ричард Алибегов, ръководител на Асоциацията на заведенията.

Хотелиери и ресторантьори стачкуваха през днешния ден в София, с искане за анулация на разпоредба, която регламентира условия за касовите апарати и отчитането на облагите.

„ Това е митинг на дребния и междинния бизнес”, съобщи Ричард Алибегов.

Той разяснява, че на срещата във вторник в Министерството на финансите са били признати някои оферти, което е предиздвикало част от браншовите организации да се отдръпват от митинга.

„ В Министерството на финансите поискахме понижаване на Данък добавена стойност, само че, за жалост, министър Горанов не се съгласи. Затова една част от хората остават недоволни. Казват, че София не е България, не могат да заплащат, тези налози ги убиват”, съобщи Алибегов.

„ Проблемът на днешния митинг е, че има някакви партийки, които се припознават в нашия митинг. Малкият и междинният бизнес не желае оставки, желае промени”, разяснява Алибегов.

И добави: „ Едно Данък добавена стойност не се понижава с един диалог 3 часа при министъра на финансите. Работата ни в този момент е да създадем изследвания, да наемем компании, които да проучат по какъв начин се е отразило намаляването на Данък добавена стойност в другите страни. Ако желаеме понижаване, би трябвало да потвърдим на държавното управление по какъв начин ще се отрази това на приходите”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР