„Нашият премиер се казва Кирил Петков. Към момента не планираме

...
„Нашият премиер се казва Кирил Петков. Към момента не планираме
Коментари Харесай

Венко Сабрутев: Нашият премиер се казва Кирил Петков, не планираме смяна на подхода

„ Нашият министър председател се споделя Кирил Петков. Към момента не планираме промяна на подхода”. Това съобщи депутатът от „ Продължаваме Промяната” Венко Сабрутев в студиото на „ Здравей, България” на Нова тв.

„ От полемиката за вота на съмнение стана ясно, че страната е добре ръководена, макроикономическите индикатори са повече от положителни. Основанията на вота бяха направени на пух и прахуляк. Няма съображение за промяна нито на премиера, нито на кабинета. В огромната си част кабинетът работи доста добре”, сподели още той.

Депутатът разяснява думите на Тошко Йорданов за предпочитание за договаряния, в случай че Петков не бъде министър председател. „ Г-н Йорданов прави това, тъй като знае, че в случай че отиде на избори, партията Има Такъв Народ няма да влезе. Опитва се по всевъзможен метод да се задържи във властта. Неговото изискване е да се обезглави водачеството в Политическа партия. Това не е евентуален сценарий”, безапелационен беше Сабрутев.

И запита: „ Според вас би ли било по-различно ново държавно управление със старите сътрудници при изискване, че към този момент видяхме какъв е правилото на работа на Има Такъв Народ? Не забравяйте, че това е трети парламент, в който се получават сходни саботажи. Би ли било едно ново държавно управление с Има Такъв Народ по-стабилно от предходното?”

„ Това, което целим, е да намерим народни представители от Има Такъв Народ, които желаят да продължат делото, което започнахме и които желаят да създадем всички тези хубави неща за страната, които планирахме ", сподели още той.

„ Народните представители би трябвало да бъдат свободни хора. Народът ни е дал своя вот доверие, с цел да влезем в Народното събрание и да управляваме страната. Ако ние би трябвало да слушаме някой, изключително човек, който стои в тъмна стая и се появява понякога на черния екран, не мисля, че това е добър вариант”, разяснява Венко Сабрутев.

Той беше безапелационен, че в „ Продължаваме Промяната” няма еднолично ръководство.
„ Това, което направихме е, че спряхме кранчетата и се оказа че има пари за доста по-високи лекарски и училищен заплати, за по-високи пенсии и безвъзмездни детски градини”, добави той.

Според него от партията не желаят страната да влиза в спиралата на рецесиите. „ Първи приоритет в този миг е продължение на работата на този кабинет. Това, което следва през днешния ден и на следващия ден, е връчване на мандат за сформиране на държавно управление. Към момента това е тематиката на деня”, означи той.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР