Нашият пазар е най-малко либерализиран, цените са високи не само

...
Нашият пазар е най-малко либерализиран, цените са високи не само
Коментари Харесай

Делян Добрев: Само у нас няма компенсации за бизнеса за цената на тока

" Нашият пазар е минимум либерализиран, цените са високи освен у нас, а и в Европа, само че на всички места има обезщетения за бизнеса, и същите тези средства се връщат назад на бизнеса, само в България няма. За октомври и ноември при 400 лева имаше 110 лева, за декември е 0, не се знае по кое време ще получи някаква. " Това съобщи Делян Добрев от ГЕРБ в предаването " Неделя 150 " пред БНР.

" Търсят се причини да се смени управлението на " Булгаргаз " - изясни Добрев. - Тя бе банкрутирала компания, намалихме цената на газа с над 40% с помощта на смяна на формулата, това е в основата на триумфа, това не се нрави на новите ръководещи. Искат да има 3-4 медиатора и тези 2 милиарда оборот и 100 млн. лева облага да си я разделят, държавното управление стартира да банкрутира Булгаргаз. "

" Резултатите от съветския газопровод от година и половина демонстрираха, че е печеливш, т.е. това е било вярно решение - означи той. - 4-5 години ще върне инвестицията. "

Защо не се внася азерския газ, задачата е да се смени управлението, азерски се внася колкото може. 

На въпрос за какво се внасят една трета, той сподели, че ще се доставят на входна точка интерконектор с Гърция, само че такава нямаме и стартира да се договаря да се прекара през друга тръба, те одобряват една трета. Каква е логиката да ни дават една трета евтино, в случай че могат другите две трети да ги продават на по-висока цена. 

На въпрос за какво няма интерконектор, той изясни, че казусът е в мениджмънта е на компанията, тъй като е имало политическа воля. Въпреки това от 2009 година подобен няма. 

На 1 януари трябваше да потече газ и в случай че я имаше трябваше да получаваме по 1 милиарда куб. м от нея, уточни той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР