Нашият мозък е един от най-важните органи в тялото ни,

...
Нашият мозък е един от най-важните органи в тялото ни,
Коментари Харесай

8 ежедневни навика, които увреждат мозъка ни

Нашият мозък е един от най-важните органи в тялото ни, контролиращ всичко, а действително ние се грижим минимум за него. Мозъкът се въздейства от необикновено доста фактори. Всичко е от голяма важност – храната , която консумираме, навиците, които имаме, методът, по който го използваме. Дори страстите, които изпитваме въздействат върху здравето и структурата на мозъка.

Ще ви представим няколко неща от всекидневието , които доста от нас вършат, тъй като по този начин са привикнали, а даже си мислят, че са и потребно, само че те в дълготраен проект повреждат мозъка .

Лишаване от закуска

Пропускането на закуската поддържа тялото в положение на стрес, води до намаление равнището на кръвната захар, което с изключение на до неприятен метаболизъм, води и до незадоволително доставяне на мозъка с хранителни субстанции, което пък става причина за дегенерацията му.
 закуска ThinkStock/Getty Images
Пушене

Учените настояват, че част от веществата, съдържащи се в цигарите са токсични и повреждат нашите кафези. Други са канцерогенни. Освен това тютюнопушенето предизвиква стесняване на мозъка и може да докара до Алцхаймер.

Преяждане

Преяждането предизвиква сгъстяване на мозъчните артерии, което води до понижаване на умствените сили и въздейства върху опцията за централизация.

Прекалена консумация на захар

Високата консумация на захар забавя усвояването на питателните субстанции и метаболизма, повлиява отрицателно върху мозъчното развиване и цялостното здраве.
 захар
Лишаване от сън

Сънят обезпечава отмора на мозъка. Ето за какво дълготрайното отнемане от сън форсира гибелта на мозъчните кафези.

Рядко говорене

Интелектуалните диалози, шерването на житейски опит, обмяната на информация с близки и другари подтиква функционалността на мозъка и мисленето, покачва концентрацията и въздейства добре върху настроението.  Спането с покрита глава

Можете да го намирате за прелестно и топло, само че спането с покрита глава води до нараснало вдишване на въглероден диоксид и понижен банкет на О2. Кислородът е от жизненоважно значение за действието на мозъка и незадоволителното му приемане може да повреди клетките на мозъка.

Замърсеният въздух

Това не спада в графата ваш табиет, само че дишането на нечист въздух води до понижаване количеството на кислорода, който доближава до мозъка ви, а без О2 мозъкът не може да действа.
 замърсен въздух ThinkStock/Getty Images

И още потребни вести:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР