Нашият министър на вътрешните работи скоро ще разкрие документи за

...
Нашият министър на вътрешните работи скоро ще разкрие документи за
Коментари Харесай

Полският премиер: Ще разкрием с документи как Русия корумпира евродепутати

„ Нашият министър на вътрешните работи скоро ще разкрие документи за въздействието на съветските служби, корумпиращи евродепутати “. Това съобщи министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки в изявление за портала i.pl., представен от " Офнюз ".

 

През декември 2022 година публичното мнение в Европа беше разтърсено от корупционен скандал в Европейския парламент, откакто стана ясно, че Катар и Мароко са се пробвали да повлияят на стопански и политически решения на Екологичен потенциал посредством подкупване на хора, заемащи значими позиции в Европейския парламент.
 
Бившият евродепутат, италианецът Пиер Антонио Панцери, една от основните фигури в корупционната спекулация, се съгласи да сътрудничи на белгийското правораздаване в следствието в подмяна на състрадание.

 

В изявление за i.pl министър председателят Полша разкри, че вътрешният министър ще покаже документи, свързани със случая.

 

„ Днес знаем, че в корумпирането на евродепутатите се появиха и съветски следи. Вътрешният ни министър скоро ще разкрие документи за въздействието на съветските служби, корумпиращи евродепутатите “, сподели Моравецки.

 

На въпрос дали става въпрос за полски евродепутати, той сподели, че информацията се отнася за няколко евродепутати, " само че не от Полша ".
 
„ Катаргейт “ взе още една жертва. От поста си беше освободен генералният секретар на Международната конфедерация на профсъюзите ITUC Лука Визентини от Италия. Новината за уволнението му пристигна от известие на организацията за взетото в събота решение. Според ITUC Визентини е „ изгубил доверие “, откакто името му се появи в следствие на белгийската прокуратура за корупция в Европейския парламент.

 

Миналия декември италианецът беше задържан за два дни, само че пуснат без да му повдигнато обвиняване. Той обаче остава обвинен по случая и от този момент беше отхвърлен краткотрайно от отговорностите си като общоприет секретар на ITUC.

 

„ Събитията от последните месеци съществено опетниха репутацията на ITUC “, разгласи Акико Гоно, президент на организацията, която сплотява 338 синдиката в 168 страни по света.

 

Според всекидневника De Tijd Визентини е признал, че е получил 50 000 евро от организацията на някогашния член на Европейския парламент Пиер Антонио Панцери, който изигра съществена роля в разкрития през декември 2022 година скандал, именуван „ Катаргейт “.

 

Информацията, оповестена от белгийското правораздаване, демонстрира, че Катар и Мароко са се опитвали да повлияят на икономическите и политически решения на Екологичен потенциал против подкупи. Арестувани бяха някогашният заместник-председател на Екологичен потенциал, гръцката евродепутатка Ева Кайли и белгийският евродепутат Марк Тарабела.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР