Нашият живот онлайн е все по-тясно преплетен със случващото се

...
Нашият живот онлайн е все по-тясно преплетен със случващото се
Коментари Харесай

Евродепутатът Ева Майдел : Не споделяйте онлайн повече, отколкото в реалния живо

„ Нашият живот онлайн е все по-тясно преплетен със протичащото се отвън интернет. Въпреки че с сътрудниците ми в европарламента работим за превърщането на интернет в пространство, където нашата информация е предпазена и където няма двойни стандарти, към момента има редица закани и опасности онлайн. Затова, в случай че не бихте споделили нещо с чужд, не го споделяйте и в интернет. “ Това съобщи българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на проведен от нея и регионалния шеф на Велико Търново Любомира Попова конгрес „ Киберсигурност и безвредно държание в интернет в ерата на цифровата гражданска война “ на 4 юни 2018 година, оповестиха от партията.
 20180604082753__mg_8968  20180604082601__mg_8927
Ева Майдел е един от посланиците на акцията за информираност и безвреден интернет „ SaferInternet4EU ”, инициирана от еврокомисаря за цифрова стопанска система и общество Мария Габриел. „ Киберпрестъпността не познава граници. Тя може да засегне хиляди хора в разнообразни градове и страни едновременно. Няма по какъв начин една страна да се оправи с сходна офанзива сама и по тази причина работим на европейско равнище. Вече имаме налице законопроект за увеличение на пълномощията на ЕНИСА – европейската организация за сигурност на интернет инфраструктурата, където с изключение на регулаторни ограничения, има и такива за увеличение на информираността на жители, тъй като 90% от кибер случаите са породени от неволна човешка неточност. “ Допълни българският евродепутат, който има информативен офис във Велико Търново и реализира редица начинания в региона.

Публичната полемика с над 100 младежи и жители от Велико Търново беше открита от зам. кмета на града Снежана Данева. Специален представител беше началникът на отдел „ Киберпрестъпност “ в ГДБОП Явор Колев, а с презентация взе участие и началникът на отдел „ Информационно-техническо обслужване в община Велико Търново Павел Христов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР