Нашият Григор Димитров се провали в опита си да достигне

...
Нашият Григор Димитров се провали в опита си да достигне
Коментари Харесай

След гладиаторска битка Григор отпадна от турнира в Ченду

Нашият Григор Димитров се провали в опита си да доближи до полуфинал в шампионата от АТП 250 серията в Ченду, откакто беше надвит в извънредно оспорван мач със 7:5, 6:7 (9), 6:7 (3) от представителя на Казахстан Александър Бублик в първи четвъртфинален конфликт на шампионата. Двубоят беше извънредно нервозен и равносилен, като с по-здрави нерви излезе казахстанския тенисист Бублик след цели два часа и половина игра.

Първият сет мина на приливи и отливи. Григор стартира по страховит метод, като записа 2 бързи сервис геймове, а сред тях реализира и бърз пробив в сервиса на Александър Бублик, откакто се възползва от редица грешки на своя противник.

След като резултата стана 3:0 обаче последва спад в представянето на нашия тенисист. Бублик стартира да употребява ловко своя сервис гейм, до момента в който Григор изгуби своето самообладание в петия гейм, с цел да може казахстанският му конкурент да върне незабавно пробива и да направи резултата 3:3.

В идващите геймове двамата тенисисти си печелеха своите подавания, макар няколкото благоприятни условия за Григор за пробив. Сервисите на Бублик обаче постоянно го спасяваха в най-важните моменти.

Това се промени при резултат 6:5 в интерес на българина. В нов променчив и безреден сервис гейм на Бублик Григор стигна до точка за пробив и този път не сбърка. Две непредизвикани неточности при 40:40 една след друга дадоха първата част на българския тенисист.

Във втория сет нещата се движеха от самото начало гейм за гейм. И двамата тенисисти не се справяха добре с разгадаването на противниковия сервис, като точките за пробив бяха малко и спорадични във времето. Подаванията вървяха добре и за двамата тенисисти, с цел да се стигне до резултат 6:6, надлежно дълъг 13-ти гейм за определянето на победител във втория сет.

Той се оказа извънредно завързан и на процедура отражение на целия конфликт. Двамата играчи размениха по 1 минипробив в до 3:2, след което нещата потеглиха още веднъж точка за точка. След голям брой избавени сетболове и мачболове в последна сметка с по-здрави нерви излезе Александър Бублик, който стигна до решителния минипробив при 10:9. След няколко страхотни разигравания Григор се пропука с непредизвикана неточност, след която Бублик затвори сета при 7:6.

Началото на третата част беше извънредно отрицателно за българския номер 1 в тениса. Бублик стартира със сервис гейм на 0, след което реализира и пробив след 2 следващи непредизвикани неточности на Григор в основните моменти от сервис гейма на българина. Казахстанецът затвърди своя пробив след нова серия мощни сервиси, с цел да стане резултата 3:0.

Двамата започнаха да вървят гейм за гейм след бурния старт на Бублик. В идващите три гейма от дуела посрещащите стигнаха до едвам 1 извоювана точка, с цел да стане 4:2 за Бублик.

В този миг обаче ръката на казахстанския тенисист трепна. При 30:15 на собствен сервис Бублик се самоунищожи, допускайки две следващи двойни неточности, преди да сбърка готово воле за отразяване на точката за пробив. Така нашият тенисист върна пробива за 3:4, преди да си вземе подаването и да изравни при 4:4. 

До края на сета двамата тенисисти успяваха да печелят своите геймове, с цел да се стигне разумно до нов тайбрейк, който да дефинира изхода от срещата.

Този път обаче съпротивата на българина надалеч не се оказа толкоз мощна, колкото във втората част. Бублик небрежно реализира два минипробива задатък, преди да поведе и с 5:0 в рештелния 13-ти гейм При 6:1 казахът с пропука, като хасковлията съумя да върне 2 от минипробивите, само че в идната точка шансът дефинитивно обърна тил на Димитров, откакто мрежата оказа помощ на Бублик да затвори мача тахбрейка при 7:3. 

Така Александър Бублик си обезпечи място в полуфиналите на шампионата в Ченду, където ще чака някой всред Жоао Соуса и Лойд Харис. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР