Нашият бранш се променя, а ние сме подготвени да бъдем

...
Нашият бранш се променя, а ние сме подготвени да бъдем
Коментари Харесай

DB Schenker в България на прага на 25-годишнината си

Нашият отрасъл се трансформира, а ние сме готови да бъдем на гребена на тази вълна, безапелационен е Зоран Лазороски, шеф за България и Македония на водещата логистична компания

- Господин Лазороски, през последните 12 месеца сухопътният, въздушният или морският превоз се развиват най-динамично у нас?

- 2017 бе доста динамична година както за България, по този начин и за " Шенкер " ЕООД. Въпреки това е предизвикателство да се дефинира кой тип превоз би бил преобладаващ в развиването си. С горделивост бихме споделили, че усещаме подема във всички области, в които " Шенкер " оперира. От една страна, е развиването на самата страна, с растежа на износа и вноса, които способстват за забележителното оживление на пазара, а от друга - компаниите се ориентират към разнообразни типове вериги на доставка за своите артикули. Това са и факторите, мощно влияещи на превоза във всичките му аспекти.

Във връзка с председателството на България на Съвета на Европейския съюз желанието ми през 2018 година е да се обърне повече внимание на провокациите пред превоза в границите на Европейски Съюз и България по повод развиването на инфраструктурата и съответни наредби.

- Как технологиите трансформират успеваемостта на логистичните и спедиторските услуги?

- Нашият отрасъл сигурно не прави изключение, що се отнася до наклонността за цифрова промяна, която следим във всички браншове. Новите технологии трансформират метода, по който организираме процесите си, и трансформират връзките ни с клиентите. DB Schenker интензивно работи за създаването на нови решения. През 2015 година основахме нашата DB Schenker Enterprise Lab в тясно съдействие с института Fraunhofer IML, където имаме свое непрекъснато място за изследователска активност. Фокусът са новите технологии и тяхното внедряване в работата ни, да вземем за пример Internet of Things, Industry 4.0, Cloud Computing, Big Data exploration и AI, самостоятелно шофиране и други Факт е, че развиването на технологиите не е еднообразно във всички страни, все пак съм уверен, че що се отнася до новите цифрови технологии, изключително при връзката с клиентите и усъвършенстването на вътрешни процеси със софтуерни решения за автоматизиране, България ще последва наклонността доста по-бързо, в сравнение с някой би очаквал.

- С какви темпове пораства DB Schenker и какви благоприятни условия ще разкрие пред вас разширението на складовата ви база в Божурище?

- Радващо е да се разяснява развиването на DB Schenker в България през последните 5 години, защото непрестанно растем. България се развива като страна, а ние изпреварваме пазара. Разширението на логистичния ни терминал в Божурище, което ще удвои размера му, е в отговор на търсенето от клиентите ни и е доказателство, че " Шенкер " прави оценка капацитета в страната. България има централно географско местонахождение на Балканите и като страна от Европейски Съюз предлага големи благоприятни условия на вложителите както в региона на производството, по този начин и при дистрибуцията. Вярвам, че тази наклонност ще продължава, а и проектите за развиване на нашите клиенти го удостоверяват. С новото уголемение ще можем да отговорим на това развиване и да предложим на нашите сегашни и нови клиенти благонадежден сътрудник за тяхната верига на доставки.

- За близо 25 години в България какво успяхте да постигнете и какво ви следва?

- Да започнеш преди 25 години с дребен офис в центъра на София и да се превърнеш в една от най-големите компании в транспортния и логистичния бранш в България, не е малко достижение. Днес имаме над 330 чиновници на 9 разнообразни места, обширна национална мрежа и цялостното портфолио от услуги. Нашите експерти във всички области са измежду най-хубавите експерти в сектора, за което свидетелстват и резултатите от допитванията ни до потребителско мнение.

Нашият отрасъл се трансформира, а ние сме готови да бъдем на гребена на тази вълна и да продължаваме да предлагаме най-хубавите решения на нашите клиенти в България и по света.

Като логистична компания сме незаменима част от веригата на доставки, чийто развой дефинира световната стопанска система в днешни дни. Да бъдеш в положение да подкрепиш българските компании да намерят своето скъпо място в международната стопанска система, да реализират своите бизнес цели и да можеш да растеш дружно с тях, е задоволство единствено по себе си.

Със сигурност ще последват нови вложения, по-нататъшно разширение на нашата мрежа, внедряване на нови артикули и нови технологии, което ще направи транспортните и логистичните процеси по-ефективни и българската стопанска система по-конкурентна.

Днес и в този момент " доставяме " бъдещето

В DB Schenker имаме напълно друг HR метод, като за нас понятието " работодател-служител " от дълго време е изчерпано от наличие, споделя Лилия Мишева, HR управител и пълномощник

 Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР