Нашият бранш е един от най-пострадалите. В момента ресторантьорство и

...
Нашият бранш е един от най-пострадалите. В момента ресторантьорство и
Коментари Харесай

Алибегов определи намаляването на ДДС-то за ресторантите като смело политическо решение

" Нашият отрасъл е един от най-пострадалите. В момента ресторантьорство и туризъм не съществува в България и в Европа. Намаляването на ДДС-то за хотели и заведения за хранене е едно доста самоуверено политическо решение от премиера и едно много тъкмо решение, все пак, което чухме в последната седмица. Това съобщи в ефира на БНТ председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов във връзка предлагането за понижаване на Данък добавена стойност ставката за заведенията от 20 на 9%.

И разказа създалата се обстановка по следния метод: " Поет е ангажимент за повдигане на оптималния застрахователен предел и събаряне на Данък добавена стойност, с цел да можем да влагаме в личния състав ни ". 

Относно икономическите ограничения на страната за справяне с рецесията за ресторантьорството, съгласно Алибегов е много значимо да се махне един от текстовете за кандидатстване, а точно - неналичието на всевъзможни отговорности.

" Нашият отрасъл към момента не работи. В момента са отворили 35 до 40% от заведенията в София, за провинцията е 50 на 50. Клубната сцена към момента не е отворила ", разясни още Ричард Алибегов.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР