Нашият ангажимент да подпомагаме децата на Българската армия е неотменим.

...
Нашият ангажимент да подпомагаме децата на Българската армия е неотменим.
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов се срещна с децата на Българската армия

Нашият ангажимент да подкрепяме децата на Българската войска е безвъзвратен. Той е израз на нашата благодарност към фамилиите, понесли такава тежка загуба. С тези думи министърът на защитата Красимир Каракачанов се обърна към децата на военнослужещите и цивилните чиновници, починали при осъществяване на служебния си дълг.

Срещата се организира през днешния ден, 12 декември, в Централния боен клуб в София. В нея участваха началникът на защитата военачалник Андрей Боцев, заместник-командващият на Съвместното командване на силите генерал- майор Иван Лалов, командирите на Сухопътните войски и на Военновъздушните сили генерал-майор Михаил Попов и генерал-майор Цанко Стойков и шефът на дирекция „ Социална политика “ Иво Антонов, предадоха от пресцентъра на военното ведомство.

В навечерието на коледните и новогодишни празници децата на Българската войска споделиха своите постижения през годината. Талантливата художничката Веселина Гекова, която към този момент приключи „ Пластични изкуства “ в Нов български университет и взе участие със свои творби в няколко изложения, подари свое произведение от бронз - дребна пластика, знак на София, на министър Красимир Каракачанов и военачалник Андрей Боцев. Тази статуетка тя е изработила за участниците в Европейската конференция на Международния съвет за боен спорт (CISM), на която София беше хазаин през 2018 година

Министър Каракачанов увери децата на Българската войска, че могат да разчитат на разбирането и оптималната помощ, която Министерството на защитата може да им окаже. Той им пожела да бъдат на първо място здрави, да имат вяра в личните си сили, с цел да реализиран фантазиите си.

„ Както аз самият, по този начин и военното управление на Министерството на защитата, има вяра във вашите благоприятни условия. Затова ние – със своите персонални и институционални старания и качества, ви поддържаме и ще продължим да го вършим “. Това съобщи и началникът на защитата военачалник Андрей Боцев на девойките и момчетата от фондация „ Деца на Българската войска “. Той акцентира, че с решение на Управителния съвет на фондацията от 1 януари 2019 година ще се усили размерът на ежемесечната стипендия, която децата получават.

„ Искаме от сърце да сме част от вашето бъдещо развиване, триумф и достижения “, сподели военачалник Боцев.

През тази година Фондация „ Деца на Българската войска “ поставя грижи за 35 деца на военнослужещи и цивилни чиновници, починали при осъществяване на служебния си дълг, и им обезпечава месечна стипендия. Финансовите средства се набират от дарения на военнослужещи и цивилни чиновници от Въоръжените сили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР